Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

14. února má svůj svátek Valentýn. Na tento den připadá svátek zamilovaných, kdy se obdarováváme květinami, přáníčky nebo sladkými dobrotami. Máme pro vás několik tipů na valentýnské menu a na závěr krátký kvíz.

Blíží se den lásky a romantiky, a co by mohlo být lepšího, než spojit tuto příležitost s lahodným jídlem? Valentýn je ideální čas na vytvoření nezapomenutelného zážitku prostřednictvím chutí, které rozproudí srdce. Přinášíme několik nápadů na valentýnské menu, které osloví nejen chuťové pohárky, ale i city milovaného protějšku.

Valentýnské menu

Valentýnské menu může být doslova prošpikováno potravinami s afrodiziakálními účinky.

  1. Jako aperitiv použijte šampaňské s jahodami, které vás příjemně nabudí. Ale opatrně, ať to s bublinkami nepřeženete.
  2. Jako předkrm můžete zvolit například krevety, kozí sýr s medem nebo vlašskými ořechy, či rajčatový tartar s avokádem.
  3. Jako hlavní chod vyberte jídlo, které milujete oba. Nabízí se třeba dušené telecí s houbami, losos s ústřicemi na citrónech nebo zeleninové rizoto s grilovaným kuřetem.
  4. Sladká tečka na závěr nesmí chybět. A co jiného by mělo hrát hlavní roli než čokoláda. Zvolte tedy čokoládové fondue s ovocem, jahodový cheescake s čokoládou nebo domácí tiramisu.

Nezapomeňte také na skvělé víno. Červené suché víno jako Merlot nebo Cabernet Sauvignon se hodí k masitým pokrmům, zatímco bílé víno, třeba Chardonnay, lahodně doplní lehká rybí jídla. Na závěr si můžete své valentýnské znalosti ověřit v krátkém kvízu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více