Pátrali jsme po nejlepším pekařství v Brně: Našli jsme podniky, kde to voní až na ulici, i pecen chleba za 102 Kč
23. 4. 2025 Rozhovory a reportáže
Mekkou dobrého krajíce chleba, křupavého croissantu nebo parádní veky už dávno není jen Praha. Kvalitní poctivé pečivo najdete na mnoha místech naší vlasti. Pro tentokrát jsme vyrazili do Brna, abychom na místě prozkoumali, do které pekárny se vyplatí zabrousit.
Kam za pečivem v Brně
Křupavá, tak správně vypečená kůrka a měkká nadýchaná střídka, to je něco, co do naší kultury patří. Bez krajíce chleba, ale i jiných druhů pečiva, si jídelníček většina z nás ani neumí představit.
Vypravili jsme se pro tentokrát do moravské metropole, abychom našli ta nejlepší pekařství, v nichž nás zaujme zdejší nabídka, chuť i vůně pečiva a pochopitelně i cena nabízených výrobků.
Mohlo by vás zajímat
Pekaři v přímém přenosu
První pekárna, kterou jsme otestovali, byla ta na Pekařské, s názvem Paneolit. Nabídka, kterou zde najdete, vás určitě velmi mile překvapí, tolik druhů pečiva totiž mají jen v některých obchodech.
Nejen, že vás zde upoutá vůně čerstvého pečiva a příjemné prostředí, ale máte možnost se také podívat, jak zdejší zboží vzniká. My jsme se rozhodli ochutnat pistáciového šneka za rovných 50 Kč, domů jsme si nechali přibalit zdejší specialitu „rohatý pecen“ za 102 Kč a rozhodně jsme nelitovali.
Sladké království
Druhou zastávkou se stala pekárna William Thomas, kterou najdete také v Pekařské ulici. Tady nás naprosto uchvátila nabídka sladkého pečiva, které také máte možnost vidět při jeho výrobě, potěšil i výběr nealkoholických nápojů. Objednali jsme si mandlový croissant za 77 Kč, který nám jen zlepšil náladu z příjemné návštěvy útulného podniku.
Moderní hit
Do třetice jsme si vybrali prodejnu Chleba Brno v Bratislavské ulici. Místo typické malé pekárny zde najdete vzdušný a velký prostor, který je ovšem koncipován tak, že se vám zde rozhodně bude líbit.
Když k tomu připočteme vůni čerstvého pečiva, kterou je celý prostor naplněn, doslova láká k nákupu. My jsme zvolili vynikající skořicový Kanelbullar (skořicový šnek) za 65 Kč a neváhali jsme ani při výběru chleba. Za 110 Kč jsme si pořídili nádherně křupavý pecen, který můžeme také doporučit.
Jak to vypadá v brněnských pekařstvích, která jsme navštívili, zjistíte v naší fotogalerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vybrat hovězí zadní maso. Co se hodí na tatarský biftek a co na minutky
Hovězí maso zadní má více kvalitní svaloviny, jen malé množství šlach, tuku a vaziva. Je charakteristické libovostí. Kvalitní hovězí maso z mladých… Číst více
Kombucha, čajová tibetská houba: Jak se o ni starat a jak ji konzumovat
Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj z oslazeného černého nebo zeleného čaje. K fermentaci je využívána symbiotická kolonie kvasinek a… Číst více
16 receptů na snadná minutková jídla: Do půl hodiny budete mít uvařeno
Mezi nejznámější minutky z restaurací se řadí zejména různé druhy masa připravované na pánvi, nejčastěji ve formě medailonků, plátků nebo nudliček.… Číst více
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen… Číst více
Jak se dělí telecí maso? Využití jednotlivých částí
Dělení telecího masa Telecí je maso skotu do stáří asi 8 týdnů. Maso je jemné chuti i struktury, bez tuku, lehce stravitelné, proto se doporučuje… Číst více
Vepřová játra v minutkové úpravě jsou křehké a chutné jídlo
Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levná surovina s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i… Číst více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Taky patří čína z kuřecího masa s rýží k vašim… Číst více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Připravte si čínské placičky, směs masa… Číst více
Roštěná à la Stroganoff: Šťavnaté a křehké maso chuťově ladí s kyselou omáčkou. Šmrnc dodá závěrečné flambování
Roštěná à la Stroganoff je pokrm pocházející z… Číst více
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Plesová sezona odstartovala a nastal tak čas… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více