Dezert podle horoskopu: Ryby chtějí Horkou lásku, Lvy potěší pikantní čokodort
25. 9. 2020 Historie a zajímavosti
Řekněte nám, co je váš milý za znamení a my vám řekneme, jakou sladkou tečkou ho potěšíte při romantické večeři!
Beran (21. března - 20. dubna)
Berani jsou svobodné duše, ve kterých nejvíc ze všech znamení přežívá ono pomyslné vnitřní dítě, což se projevuje jejich hravostí, stejně jako tvrdohlavostí. Barevný ovocný pohár s kapkou alkoholu je to pravé ořechové.
Býk (21. dubna - 21. května)
Neodbytným Býkům jen těžko vymluvíte, aby po romantické večeři vydrželi čekat na dezert, když by si raději jako dezert dali přímo vás. Neodporujte a místo kusu koláče jim naservírujte sklenku domácího Bailey's.
Blíženci (22. května - 21. června)
Blíženci jsou tak trochu schizofrenní. Neustále se v nich perou dvě části jejich osobnosti, a tak sami nevědí, na co mají chuť, nebo jestli radši sladké nebo slané. Přesto je potěší, když uvidí, že si pamatujete, co vám říkají, takže si zkuste vybavit, jestli vám nevyprávěli o nějakém svém konkrétním oblíbeném dezertu a ten pak připravte.
Rak (22. června - 22. července)
Raci dokáží ocenit snahu a mají rádi upřímnost. Nejvíce je potěšíte vlastnoručně upečenou buchtou nebo třeba drobenkovým koláčem podle receptu, který vám na smrtelné posteli svěřila babička. Pokud tuto osobní zajímavost při servírování zmíníte, máte u Raka vyhráno.
Lev (23. července - 22. srpna)
Lev je král džungle a král horoskopu. Lvi milují zlatou, milují luxus a rádi se nechávají opečovávat. Tady bude nejvhodnější hodně bohatý čokoládový dort, který se nebojte ozvláštnit například chilli. Oheň je totiž dalším lvím atributem. Zkusit ale můžete také Sachr nebo tzv. Těžkou Paříž.
Panna (23. srpna - 22. září)
Trochu lehkomyslné a veselé - takové jsou Panny, a to i v mužském podání. Panně se vůbec nemusíte stydět předložit ovocnou variantu známého nepečeného dortu z piškotů, ale potěšíte je třeba i Míša dezertem podávaným ve skleničce.
Váhy (23. září - 23. října)
Váhy s povděkem přijmou vše, co jim připravíte - hlavně, když se nebudou muset o ničem rozhodovat. Obzvlášť ale milují klasické americké páje všech možných druhů a příchutí.
Štír (24. října - 22. listopadu)
Štír je hlava otevřená a nebojí se experimentovat, a to ani v jídle. Jako dezert mu ideálně nabídněte něco, co ještě nejedl, něco netradičního. Zkuste třeba australský koláč Lamington, vietnamské závitky ve sladké variantě (místo nudlí a masa do rýžového papíru zabalíte třeba mango, jahody či kiwi) anebo se inspirujte indickou kuchyní a jejími sladkostmi...
Střelec (23. listopadu - 21. prosince)
Je podivouhdné, že někdo, kdo tak často mluví o jídle, toho tolik nejí. Střelci jídlo milují, ale jsou v něm hodně vybíraví a popravdě, na sladké je vůbec neužije. Zkuste to ale s nějakým sladko-slaným zobáním, třeba se slanými oříšky zalitými v medu, nebo s karamelovými praženými pekanovými ořechy.
Kozoroh (22. prosince - 20. ledna)
Kozoroh je klasik. Tady bude nejlepší vymazlený jablečný závin, ještě trochu teplý, a s pořádnou porcí šlehačky nebo oříškové zmrzliny.
Vodnář (21. ledna - 20. února)
Spontánní Vodnář nesnáší předem nalajnové věci. Důkladně naplánovanou večeři samozřejmě neodmítne, ale pokud ho chcete opravdu potěšit, nechte věci náhodě. Bude chuť na dezert? Dobrá, tak se podíváme, co máme ve spíži... Pro takový případ tam mějte kompotované hrušky, skleničku brusinek a šlehačku. Z těchto tří ingrediencí totiž snadno a rychle vytvoříte geniální sladkou tečku.
Ryba (22. února - 20. března)
Ryby jsou z celého horoskopu nejromantičtější a nejsladší a sladké také milují. Dezert pro ně by měl být jakýmsi jídelním zpodobněním lásky. Takže je to jasné - klasická Heiße-Liebe neboli Horká láska je dostane do kolen! Co je lepší, než vanilková zmrzlina přelitá horkou omáčkou z cukru, másla a malin?
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak skladovat a zpracovat višně. K čemu se nejvíce hodí
Višně u nás v přírodě potkáte jako zplanělé druhy. Z kulturních odrůd se pěstují a prodávají hlavně tzv. kyselky. Od pěstování sladkovišní se upouští… Číst více
Den citronové šťávy
Citronová šťáva je nejlepší čerstvá. Možností jejího využití v kuchyni je velká spousta, tak si připomeňme alespoň některé. Citronovou šťávou můžeme… Číst více
Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Pokud zapomeneme koupit zakysanou smetanu a nemůžeme se bez ní obejít, připravíme si ji sami jen ze šlehačky a citrónové šťávy. Trvá to jen půl… Číst více
Otevírací doba obchodů na státní svátky 5. a 6. července přehledně: Kde bude víkendový provoz a kde si bez potíží nakoupíte?
Tento týden opět nastává situace, kdy mnoho lidí… Číst více
Češi v zahraničí: V Tunisku ochutnejte kuskus nebo tajine a domů si kupte harissu a těstoviny, radí Lída z Hammametu
Tyrkysové moře, pláže s bílým pískem a přívětivé… Číst více
Češi v zahraničí: V řecké taverně si dejte jehněčí, olivový olej kupujte jen ve skle a pozor na směsi tzatziki, radí Kateřina Panou
Řecká kuchyně je jedna z nejlepších na světě,… Číst více
Češi v zahraničí: Ve Francii ochutnejte polévku bouillabaisse a domů si přivezte baskické uzeniny nebo čokoládu, říká Alice Muthspiel
Francouzská gastronomie ve vyhlášená po celém… Číst více
Pestré využití citrónů v kuchyni. Od polevy až po citrónovou šťávu
Citróny v kuchyni Citrónová šťáva se přidává do studených a horkých nápojů. Používá se do pečiva a na přípravu polev, slouží na dochucování jídel,… Číst více
Češi v zahraničí: V Chorvatsku ochutnejte pomazánku z tresky a domů si přivezte Linu i čokoládu Mikado, radí Dagmar ze Splitu
Dagmar Brokešová – Udovičić je v Chorvatsku jako… Číst více
Jak zpracovat v kuchyni čerstvé i zavařené višně? Výrazné sladkokyselé ovoce oplývá úžasnou chutí a vůní
Višně mají kromě širokého využití v kuchyni také důležitý význam pro naše zdraví - jako každá peckovina se vyznačují antibakteriálními účinky,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více