Dezert podle horoskopu: Ryby chtějí Horkou lásku, Lvy potěší pikantní čokodort
25. 9. 2020 Historie a zajímavosti
Řekněte nám, co je váš milý za znamení a my vám řekneme, jakou sladkou tečkou ho potěšíte při romantické večeři!
Beran (21. března - 20. dubna)
Berani jsou svobodné duše, ve kterých nejvíc ze všech znamení přežívá ono pomyslné vnitřní dítě, což se projevuje jejich hravostí, stejně jako tvrdohlavostí. Barevný ovocný pohár s kapkou alkoholu je to pravé ořechové.
Býk (21. dubna - 21. května)
Neodbytným Býkům jen těžko vymluvíte, aby po romantické večeři vydrželi čekat na dezert, když by si raději jako dezert dali přímo vás. Neodporujte a místo kusu koláče jim naservírujte sklenku domácího Bailey's.
Blíženci (22. května - 21. června)
Blíženci jsou tak trochu schizofrenní. Neustále se v nich perou dvě části jejich osobnosti, a tak sami nevědí, na co mají chuť, nebo jestli radši sladké nebo slané. Přesto je potěší, když uvidí, že si pamatujete, co vám říkají, takže si zkuste vybavit, jestli vám nevyprávěli o nějakém svém konkrétním oblíbeném dezertu a ten pak připravte.
Rak (22. června - 22. července)
Raci dokáží ocenit snahu a mají rádi upřímnost. Nejvíce je potěšíte vlastnoručně upečenou buchtou nebo třeba drobenkovým koláčem podle receptu, který vám na smrtelné posteli svěřila babička. Pokud tuto osobní zajímavost při servírování zmíníte, máte u Raka vyhráno.
Lev (23. července - 22. srpna)
Lev je král džungle a král horoskopu. Lvi milují zlatou, milují luxus a rádi se nechávají opečovávat. Tady bude nejvhodnější hodně bohatý čokoládový dort, který se nebojte ozvláštnit například chilli. Oheň je totiž dalším lvím atributem. Zkusit ale můžete také Sachr nebo tzv. Těžkou Paříž.
Panna (23. srpna - 22. září)
Trochu lehkomyslné a veselé - takové jsou Panny, a to i v mužském podání. Panně se vůbec nemusíte stydět předložit ovocnou variantu známého nepečeného dortu z piškotů, ale potěšíte je třeba i Míša dezertem podávaným ve skleničce.
Váhy (23. září - 23. října)
Váhy s povděkem přijmou vše, co jim připravíte - hlavně, když se nebudou muset o ničem rozhodovat. Obzvlášť ale milují klasické americké páje všech možných druhů a příchutí.
Štír (24. října - 22. listopadu)
Štír je hlava otevřená a nebojí se experimentovat, a to ani v jídle. Jako dezert mu ideálně nabídněte něco, co ještě nejedl, něco netradičního. Zkuste třeba australský koláč Lamington, vietnamské závitky ve sladké variantě (místo nudlí a masa do rýžového papíru zabalíte třeba mango, jahody či kiwi) anebo se inspirujte indickou kuchyní a jejími sladkostmi...
Střelec (23. listopadu - 21. prosince)
Je podivouhdné, že někdo, kdo tak často mluví o jídle, toho tolik nejí. Střelci jídlo milují, ale jsou v něm hodně vybíraví a popravdě, na sladké je vůbec neužije. Zkuste to ale s nějakým sladko-slaným zobáním, třeba se slanými oříšky zalitými v medu, nebo s karamelovými praženými pekanovými ořechy.
Kozoroh (22. prosince - 20. ledna)
Kozoroh je klasik. Tady bude nejlepší vymazlený jablečný závin, ještě trochu teplý, a s pořádnou porcí šlehačky nebo oříškové zmrzliny.
Vodnář (21. ledna - 20. února)
Spontánní Vodnář nesnáší předem nalajnové věci. Důkladně naplánovanou večeři samozřejmě neodmítne, ale pokud ho chcete opravdu potěšit, nechte věci náhodě. Bude chuť na dezert? Dobrá, tak se podíváme, co máme ve spíži... Pro takový případ tam mějte kompotované hrušky, skleničku brusinek a šlehačku. Z těchto tří ingrediencí totiž snadno a rychle vytvoříte geniální sladkou tečku.
Ryba (22. února - 20. března)
Ryby jsou z celého horoskopu nejromantičtější a nejsladší a sladké také milují. Dezert pro ně by měl být jakýmsi jídelním zpodobněním lásky. Takže je to jasné - klasická Heiße-Liebe neboli Horká láska je dostane do kolen! Co je lepší, než vanilková zmrzlina přelitá horkou omáčkou z cukru, másla a malin?
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
V dalším díle pořadu Buchty po ránu se Josef… Číst více
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Na pokácených částech dubových stromů pěstují… Číst více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
V malebné vesničce Zadní Třebaň v údolí Berounky… Číst více
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Když Naďa Pohlreichová s cukrářkou Denisou… Číst více
Příběh jako z pohádky: Jídla Radka Příhonského chválili králové, teď je může ochutnat každý „smrtelník“
Provozování food trucku si každý spojí s mladou… Číst více
Jak udělat krabí pomazánku? Tato jednoduchá dobrota je vhodná nejen na jednohubky
Krabí pomazánku dokážeme připravit během několika minut, postačí nám k tomu pár základních surovin a především krabí tyčinky Surimi. Pomazánka chutná… Číst více
Jak připravit sázená vejce v toustovači? Tento trik je populární pro svou jednoduchost
Sázené vejce je na tepelnou úpravu velmi jednoduché, správně připravené volské oko má tuhý bílek a naopak tekutý žloutek. V kombinaci s jinými… Číst více
Jak nakrájet cuketu na tenké plátky? Tato letní zelenina má v kuchyni široké využití
Cuketu můžeme sklízet během léta v červenci a srpnu. Výhodou je, že díky své nevýrazné chuti na sebe snadno váže chutě i vůně a proto se hodí k… Číst více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Provozování food trucku není běžně bráno jako… Číst více
Co slaného upéct na oslavu? Poradíme vám pár tipů, ale možností je nekonečně mnoho
Pokud vás čeká oslava, je nezbytné připravit pro hosty pohoštění. Něco sladkého ke kávě, něco dobrého k večeři a něco slaného k večernímu posezení.… Číst více