Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 692 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,40 g |
Tuky | 65,08 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 760 mg |
Sodík | 2,93 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 39,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme krevety.
Krok 2: Necháme je rozmrazit a prohřát, teprve nyní osolíme, opepříme a zasypeme špetkou koriandru. Přidáme kolečka zelené cibulky a necháme ji zavadnout.
Krok 3: Vypneme teplotu, přisypeme sýr nakrájený na drobné kostičky a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s teplou bagetkou.
Zveřejněno 7. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
Moje poznámka
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
Nejnovější recepty
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 24 minutami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 1 hodinou
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 2 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 3 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 4 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 4 hodinami
Tématické fráze:
musí se žampiony loupat,
musí se loupat žampiony,
krémové žampiony loupat,
jak vypada zampion,
proč se loupou žampiony,
musi se zampiony loupat?,
loupani zampionu,
hnědé žampiony,
mají se žampiony loupat,
proč loupat žampiony,
jak vypada žapion,
loupání žampiony,
krevety na žampionech,
žampion hnědý,
žampiony loupání,
mají se loupat žampiony,
loupat žampiony,
musi se loupat hnede zampiony,
krevety s na žampionech,
krevetky recept
Suroviny:
krevety,
žampióny,
sýr ementál,
cibulka zelená,
česnek,
máslo,
koriandr,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
Jen krabím tyčinkám jsem dlouho nemohla přijít na chuť, protože jsem je koupila od firmy, která - no nic moc...ale právě tady¨na Topkách někdo mi napsal jinou firmu, já jim dala šanci auž je můžu na jakýkoli způsob.
Prostě to chce odvahu a vyzkoušet i nejdřív od někoho jiného
Eliz - to vypadá dobře,- co myslíš, že by udělal čerstvý tymián ještě nebo rozmarýn?
a Simi hnědé žampiony mi zachutnaly hned, jen jsou holt malinko dražší, ale dobrounké
P.s. V té směsi jsem také poprvé ochutnala a vystopovala čerstvý koriandr, krásně se to doplňovalo a mám tu kombinaci od té doby hrozně ráda.
Eli, tak to je specielně pro mě jako dělané, kápla si mi do chuťových pohárků a dělají divy
(Ja mám šťastie, pretože krevety mám rada u nás iba ja. Ale pred úpravou nechám rozmraziť.)
Tak doufám, že bude chutnat.