Krevetky v těstíčku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 846 kJ / 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,64 g |
Tuky | 11,54 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 28,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2013 16:57
Petr:já dala solamyl,mouku,mléko,vejce,sůl,pepř od oka a vynikající čvachtá si i 3 letá dcerka
14. 4. 2013 16:56
Mejrek:jj,přesně tak.Katastrofa
18. 11. 2012 17:42
Cerstve krevety pred smazenim nikdy nesolim.Uz jenom proto,ze jsou samy o sobe plne vody a sul by je vysusila.Takze ani do marinady pred smazenim nedavam sul.Oplachnu je, osusim,pote bud marinuji v bilinkach a olivovem oleji (rozhodne ne celou noc, max. hodinu ci dve),nebo, coz je nejlepsi, vlozim do testicka a rychle smazim.Pak pokapu citronovou stavou(lehce) a osolim az po osmazeni. Morska potvuka je sama jiz slana.Ty marinovane z marinady vyndam, okapu, lehce pomoucnim a rychle osmazim.Tez solim az po osmazeni.Mluvim o cerstvych krevetach.Ty predvarene nelze smazit,prilis ztvrdnou .
18. 11. 2012 16:13
Zdravím všechny.Vzhledem k tomu,že jsem vyučený kuchař,tak jsem nad tímto receptem trochu zapřemýšlel a dopadlo to takto:
Postupoval jsem podle receptu,jen jsem vynechal mléko a mouku jsem nahradil solamylem.Vejce jsem rozšlehal,osolil,opepřil,přidal jsem česnek utřený se solí,kávovou lžičku sladké papriky a konečně solamyl.Udělal jsem dost husté těstíčko,do kterého jsem vložil osolené a opepřené krevety,které jsem nejdřív osušil a potom solil a pepřil.Přes noc jsem vše nechal v lednici rozležet.Vkládal jsem na pánev s hodně rozpáleným olejem a zvolna jsem z obou stran smažil.Nic neroztrhávejte a obracečkou otáčejte.Těsto dobře drží a chťově to je výborné.Jako přílohu jsem zvolil zeleninový salát se zálivkou.Salát-(ledový salát,lahůdková cibulka,paprika,soudková schery rajčátka a na kostičky nakrájený tvrdý sýr).Zálivka-(4 lžíce sojové omáčky,4 lžíce Worchestrové omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice a asi 2 dcl oleje-nejlépe olivový).Vše důkladně promíchejte a podávejte vychlazený.
Postupoval jsem podle receptu,jen jsem vynechal mléko a mouku jsem nahradil solamylem.Vejce jsem rozšlehal,osolil,opepřil,přidal jsem česnek utřený se solí,kávovou lžičku sladké papriky a konečně solamyl.Udělal jsem dost husté těstíčko,do kterého jsem vložil osolené a opepřené krevety,které jsem nejdřív osušil a potom solil a pepřil.Přes noc jsem vše nechal v lednici rozležet.Vkládal jsem na pánev s hodně rozpáleným olejem a zvolna jsem z obou stran smažil.Nic neroztrhávejte a obracečkou otáčejte.Těsto dobře drží a chťově to je výborné.Jako přílohu jsem zvolil zeleninový salát se zálivkou.Salát-(ledový salát,lahůdková cibulka,paprika,soudková schery rajčátka a na kostičky nakrájený tvrdý sýr).Zálivka-(4 lžíce sojové omáčky,4 lžíce Worchestrové omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice a asi 2 dcl oleje-nejlépe olivový).Vše důkladně promíchejte a podávejte vychlazený.
10. 7. 2011 19:36
Postupoval jsem dle návodu a dopadlo to naprostou katastrofou.
Těsto na krevetách vůbec nezůstalo. Výsledkem byly holé krevety obklopené těstem ve formě podobné míchaným vajíčkům. V podstatě to bylo jako na úvodní fotografii, jen opravdu žádná kreveta nebyla obalená. A to jsem dal slabší deci mléka. Tento recept nedoporučuji. Maximálně jen jako inspiraci, ale množství nedodržujte! 
Rozumněji vypadá tento recept: www.srecepty.cz/recept/smazene-krevety Ale zatím jsem ho nezkoušel.


Rozumněji vypadá tento recept: www.srecepty.cz/recept/smazene-krevety Ale zatím jsem ho nezkoušel.
20. 5. 2011 20:53
Jsem téhož názoru. Osobně miluju samotné krevety obalované v těstíčku, bílou veku a k tomu bílé víno (Bílé Rulandské nebo Chardonay) Jdu je hned udělat
))))))

16. 4. 2011 20:13
ke krevetam nemam co komentovat,taky je delam a rada...ale hranolky k nim je doslova hrich....podavaji se opravdu jen s kouskem bileho peciva,nebo ryzi....a doslova mne desi ta bila omacka ... pokud je to tatarka,tak je to doslova znehodnoceni pokrmu,ktery dovede vytvorit jen clovek,co nema sajnu o morskych plodech...




17. 2. 2011 17:25
mě ale chutnali

30. 5. 2010 20:38
sidero:Bylo to dobré,moc mi to těstíčko na krevetkách nedželo,asi bylo řidší.Já taková
jídla mám moc ráda.

28. 2. 2010 09:32


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Obložené křepelčí vejce
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní andělská medová kuřecí křídla
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Čokoládové cookiesky
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Bramborová kaše s hnědým máslem podle Kašpárka
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Ghí žampióny v nudlích
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
Přidáno 26. 11. 2023 08:35
Právě bylo uvařeno:
Smažené vdolky
Mira74 uvařila před 17 minutami
Kokosová vosí hnízda
parcei uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Moanka uvařila před 2 hodinami
Linecké cukroví
HANICZKA uvařila před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HANICZKA uvařil před 4 hodinami
Mramorová bábovka
divozenka666 uvařila před 13 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Bayta uvařila před 13 hodinami
Pomazánka z pečené dýně a papriky
Jitka J. uvařila před 14 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Rebave uvařila před 14 hodinami
Valašské podlesníky
Fitulka uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: obalované krevety krevety vyloupané recept smažené krevetky obalované krevety recept smažené krevety v těstíčku vyloupané krevety recept vyloupané krevety krevety recepty krevety obalované příprava krevetek obalované krevety recepty jak vyloupat krevety krevety s hranolkama těstíčko recepty na krevety obalené obalené krevety recept obalovane krevety krevetky příprava recept na obalované krevety paprikove testicko
Suroviny: krevety, vejce, česnek, mouka, mléko, sůl, pepř, olej
Krevetky v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Lr8
10 názorů