

Krevetky v těstíčku
Suroviny
- 200 g vyloupaných krevet
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce mouky
- 1 dcl mléka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Krevety osolíme a opepříme. Vejce s moukou, česnekem a mlékem smícháme a krevety do směsi ponoříme.
Vlijeme na pánev do rozpáleného oleje, obracečkou roztrháme a rychle osmažíme ze všech stran. Podáváme s pečivem nebo hranolky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevetky v těstíčku
-
Petr:já dala solamyl,mouku,mléko,vejce,sůl,pepř od oka a vynikající čvachtá si i 3 letá dcerka
-
Mejrek:jj,přesně tak.Katastrofa
-
Cerstve krevety pred smazenim nikdy nesolim.Uz jenom proto,ze jsou samy o sobe plne vody a sul by je vysusila.Takze ani do marinady pred smazenim nedavam sul.Oplachnu je, osusim,pote bud marinuji v bilinkach a olivovem oleji (rozhodne ne celou noc, max. hodinu ci dve),nebo, coz je nejlepsi, vlozim do testicka a rychle smazim.Pak pokapu citronovou stavou(lehce) a osolim az po osmazeni. Morska potvuka je sama jiz slana.Ty marinovane z marinady vyndam, okapu, lehce pomoucnim a rychle osmazim.Tez solim az po osmazeni.Mluvim o cerstvych krevetach.Ty predvarene nelze smazit,prilis ztvrdnou .
-
Zdravím všechny.Vzhledem k tomu,že jsem vyučený kuchař,tak jsem nad tímto receptem trochu zapřemýšlel a dopadlo to takto:
Postupoval jsem podle receptu,jen jsem vynechal mléko a mouku jsem nahradil solamylem.Vejce jsem rozšlehal,osolil,opepřil,přidal jsem česnek utřený se solí,kávovou lžičku sladké papriky a konečně solamyl.Udělal jsem dost husté těstíčko,do kterého jsem vložil osolené a opepřené krevety,které jsem nejdřív osušil a potom solil a pepřil.Přes noc jsem vše nechal v lednici rozležet.Vkládal jsem na pánev s hodně rozpáleným olejem a zvolna jsem z obou stran smažil.Nic neroztrhávejte a obracečkou otáčejte.Těsto dobře drží a chťově to je výborné.Jako přílohu jsem zvolil zeleninový salát se zálivkou.Salát-(ledový salát,lahůdková cibulka,paprika,soudková schery rajčátka a na kostičky nakrájený tvrdý sýr).Zálivka-(4 lžíce sojové omáčky,4 lžíce Worchestrové omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice a asi 2 dcl oleje-nejlépe olivový).Vše důkladně promíchejte a podávejte vychlazený. -
Postupoval jsem dle návodu a dopadlo to naprostou katastrofou.
Těsto na krevetách vůbec nezůstalo. Výsledkem byly holé krevety obklopené těstem ve formě podobné míchaným vajíčkům. V podstatě to bylo jako na úvodní fotografii, jen opravdu žádná kreveta nebyla obalená. A to jsem dal slabší deci mléka. Tento recept nedoporučuji. Maximálně jen jako inspiraci, ale množství nedodržujte!
Rozumněji vypadá tento recept: http://www.srecepty.cz/recept/smazene-krevety Ale zatím jsem ho nezkoušel. -
Jsem téhož názoru. Osobně miluju samotné krevety obalované v těstíčku, bílou veku a k tomu bílé víno (Bílé Rulandské nebo Chardonay) Jdu je hned udělat
))))))
-
ke krevetam nemam co komentovat,taky je delam a rada...ale hranolky k nim je doslova hrich....podavaji se opravdu jen s kouskem bileho peciva,nebo ryzi....a doslova mne desi ta bila omacka ... pokud je to tatarka,tak je to doslova znehodnoceni pokrmu,ktery dovede vytvorit jen clovek,co nema sajnu o morskych plodech...
-
mě ale chutnali
-
sidero:Bylo to dobré,moc mi to těstíčko na krevetkách nedželo,asi bylo řidší.Já taková
jídla mám moc ráda.
-