Marinované krevetky nasladko

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 20 minut plus 30 minut na marinování 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

500 g mraženým oloupaných krevetek
1 PL másla
1/2 citrónu - nakrájeného na kousky včetně slupky
2 jarní cibulky - nakrájené na kolečka
Marináda:
1 PL olivového oleje
3 stroužky prolisovaného česneku
2 PL medu
1 PL citronové šťávy
3 PL sladké sójové omáčky
1 kL sušeného zázvoru
špetka chilli (nemusí být)
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mražené krevety dáme do keramické misky se studenou vodou a necháme asi 10 minut rozmrazit, slijeme vodu, krevety dáme stranou. V misce smícháme ingredience na marinádu, vrátíme je do misky, důkladně promícháme a necháme alespoň 30 minut marinovat.

  2. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme krevety s marinádou, cca po 5 minutách přidáme nakrájené citrónové kousky a dále mícháme. Nakonec zasypeme nakrájenými kolečky jarní cibulky. Podávala jsem s rýží, ale může být dobré třeba s topinkou, či jen chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované krevetky nasladko

  • bohynovka bohynovka

    Ja bych dodala, ze tyhle male krevetky se dusi sakumprdum 3-5 minut max. Jinak jsou gumove.

    Odpovědět