Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 865 kJ /
924 kcal
Bílkoviny56,18 g
Tuky62,94 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy30,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Krok 2: Ricottu nebo tvaroh nechte na cedníku a utěrce důkladně vykapat. Krok 3: V misce prošlehejte vidličkou vejce, smíchejte s vykapanou ricottu, tymiánovými lístky, opepřete a vmíchejte olivy. Krok 4: Směs dejte do formy a uhlaďte povrch. Z tohoto množství vyšly tři formičky na tartaletky. Můžete připravit i v menší formě vcelku. Krok 5: Pečte asi 10-20 minut (podle velikosti formy), aby ricotta ztuhla. Krok 6: Vyklopte z formiček na připravený plech s pečícím papírem a podle chuti pokropte olejem. Krok 7: Pak pečte ještě 10–15 minut dozlatova. Potom ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem, opepřete drceným barevným pepřem a podávejte s dalšími olivami.

Zveřejněno 20. 9. 2015

Poznámka autorky hosta

Zdroj: Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyLD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyLD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To vypadá moc dobře...dobrá inspirace na předkrm na výročí:-) určitě vyzkouším.

To vypadá moc dobře...dobrá inspirace na předkrm na výročí:-) určitě vyzkouším.

Mooc pěkné :yes::-p

tejaja: budem si posílat jídla vzájemně přes DHL:-D

:-D:-D Mne by 100 g olív Jitka rozhodne nestačilo, ale keby si mi nedala viac, tak by som si doniesla. :-D:-D Môžem prásť?

Ježíš, to je krása!!!:-O Po návratu z "teplých krajin" mě nějak už vůbec nelákají těžká jídla... tohle je přesně to, co bych si s chutí dala!!!:-p:-p:yes::-K

hosta:co takhle segedín???

magdalenka: a jak ráda, aspoň bych uvařila něco nedietního:-D

krásne a originálne...:yes:
mimochodom, nechceš návštevu z BA na pár dní?

Zajímavý dvoufázový způsob pečení:yes:
...asi mám vyřešený teplý předkrm na sv. Václava:-K

Tématické fráze:
pečená ricotta, zapečená ricotta, recepty z ricotty, pečená riccota, kuřecí stehna po středomořsku, ricotta pecená, jak vypada je ricotta, ricotta recept. teplý pokrm, ricotta recepty, ricotta recept, ricotta jak to vypadá, recky rizek plneny olivami a balkánským sýrem, salát z čekanka hermelín

Suroviny:
sýr ricotta, vejce, tymián čerstvý, pepř, olivy, olej olivový, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu