

Pečené papriky s ricottou a bazalkou
Suroviny 4 porce
- 4 velké žluté papriky nebo červené papriky
- olivový olej
- 500 g ricotty
- 1/2 šálku sekané čerstvé bazalky
- 1/2 šálku drobně nasekané naťové cibulky
- 1/2 šálku nasekané zelené petrželky (nejlépe hladkolisté, ale může být i směs s kudrnkou)
- sůl
- pepř
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
Papriky opečte nad plynovým hořákem nebo pod grilem, aby slupka zčernala, ale dužnina nesmí moc změknout.
Vložte do mikrotenového sáčku, nechte úplně zapařit a zchladnout a pak je snadno nožíkem oloupete.
Rozkrojte je na poloviny, odstraňte žebra a semínka a pokapejte olejem.
V míse rozmíchejte ricottu, přidejte bylinky a cibulku, osolte a opepřete a do směsi zašlehejte vejce.
Rozdělte náplň do půlek paprik a zapékejte při 180°C asi 30 minut. Ozdobte snítkou bazalky a podávejte s křupavou ciabattou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené papriky s ricottou a bazalkou
-
Dobrota
Upiekla som si s paprikami aj rajčiny a šampiňóny,okrem ricotty som použila aj zbytok mozarelly a nivy...úžasná,chutná,ľahká večera
+12
-
aisha: Mockrát děkuju za překrásnou fotku
a moc mě těší, že chutnalo
-
Toto podobně dělám v létě na grilu,když mám vlastní papriky.Dělám s fetou nebo když nemám - s balkánem.Jako příloha k masu a nebo jen tak, super.S ricotou vyzkouším.
-
Velmi jedlé již na první pohled
-
líbí se mi recept
-
Bezva rcp, znám s Fetou. Milá Aisha, Vaše úžasná prezentace pozvedne každý recept do výšin nebeských.
-
Papriky jsou vyborne..
..delala jsem z domaci ricotty...pridavam foto.
-
hmm, to vypadá slibně
-
Také dělávám s fetou apod. jako holky, s ricottou vyzkouším.Děkuji za inspiraci, na oplátku posílám bod.
-
Ježiš, jsem polkla, až to muselo být slyšet
pěkný receptíček
-
Dělám s balkánem
-
vyzkouším
-
Mám strašně ráda pečené plněné papriky. Já je plním balkánským sýrem, bazalkou a sušenými rajčaty, ale vždycka jsem je dělala ze špičatých bílých nebo červenách paprik. Většinou je děláme na grilu. Ale s ricottou taky zkusím