Pečená ricotta s olivami a tymiánem

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

500 g ricotty nebo vaničkového tvarohu, nechané na cedníku přes plátno vykapat
1 lehce prošlehané vejce
1 lžíce čerstvého tymiánu (lístků)
čerstvě drcený pepř
100 g nasekaných vypeckovaných černých oliv + navíc k podávání
olivový olej
čerstvý tymián
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

  2. Ricottu nebo tvaroh nechte na cedníku a utěrce důkladně vykapat.

  3. V misce prošlehejte vidličkou vejce, smíchejte s vykapanou ricottu, tymiánovými lístky, opepřete a vmíchejte olivy.

  4. Směs dejte do formy a uhlaďte povrch. Z tohoto množství vyšly tři formičky na tartaletky. Můžete připravit i v menší formě vcelku.

  5. Pečte asi 10-20 minut (podle velikosti formy), aby ricotta ztuhla.

  6. Vyklopte z formiček na připravený plech s pečícím papírem a podle chuti pokropte olejem.

  7. Pak pečte ještě 10–15 minut dozlatova. Potom ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem, opepřete drceným barevným pepřem a podávejte s dalšími olivami.

Poznámka

Zdroj: Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená ricotta s olivami a tymiánem

  • Johanka128 Johanka128

    To vypadá moc dobře...dobrá inspirace na předkrm na výročí:-) určitě vyzkouším.

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    To vypadá moc dobře...dobrá inspirace na předkrm na výročí:-) určitě vyzkouším.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mooc pěkné :yes::-p

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    tejaja: budem si posílat jídla vzájemně přes DHL:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :-D:-D Mne by 100 g olív Jitka rozhodne nestačilo, ale keby si mi nedala viac, tak by som si doniesla. :-D:-D Môžem prásť?

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Ježíš, to je krása!!!:-O Po návratu z "teplých krajin" mě nějak už vůbec nelákají těžká jídla... tohle je přesně to, co bych si s chutí dala!!!:-p:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta:co takhle segedín???

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka: a jak ráda, aspoň bych uvařila něco nedietního:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    krásne a originálne...:yes:
    mimochodom, nechceš návštevu z BA na pár dní?

    Odpovědět

  • casino casino

    Zajímavý dvoufázový způsob pečení:yes:
    ...asi mám vyřešený teplý předkrm na sv. Václava:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená ricotta zapečená ricotta recepty z ricotty pečená riccota kuřecí stehna po středomořsku ricotta pecená jak vypada je ricotta ricotta recept. teplý pokrm ricotta recepty ricotta recept ricotta jak to vypadá recky rizek plneny olivami a balkánským sýrem salát z čekanka hermelín