Zablafuňky
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme ochutit octem. Podáváme s rozšlehanými vejci v omáčce nebo s vejci natvrdo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 249 kJ / 1 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,35 g |
Tuky | 35,03 g |
Vláknina | 27,70 g |
Cholesterol | 461 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 181,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit oloupané brambory spolu s půlkou cibule, přidáme kmín a sůl.
Krok 2: Než se brambory uvaří, svaříme koření s cibulí. Množství tymiánu zvolíme dle chuti.
Krok 3: Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme přes jemné sítko vývar z koření a za stálého míchání zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody (mouku rozmícháme v troše vody). Poté je třeba vařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu. Potom zavaříme vajíčka buď celá podle počtu strávníků, nebo 1-2 rozšlehaná.
Krok 4: Zavaříme a dochutíme podle sebe solí. Na talíři můžeme dochutit octem.
Zveřejněno 17. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Moje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Nejnovější recepty
Meruňkový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 22 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Tereziena před 1 hodinou
Hovězí po myslivecku v PH
monyss před 1 hodinou
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 3 hodinami
Klobásy se zelím
pavelcicha před 4 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 5 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 5 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 7 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 7 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 11 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 17 hodinami
Tématické fráze:
polévka zablafunky,
co jsou zablafuňky,
zablabunky,
recept-zablafunk,
zavlafunky,
zabkafunky,
polévka - zablafuňka,
zablafuňky polévka,
co to jsou zablafuňky,
recept na zablafundy,
zablafunky jídlo zbrambor,
polévka zablažuňka,
brambory na kyselo zablafunky,
recept na zablafánky,
zablavky,
zlalblafuňky,
bramborová rajda,
zalafunky,
zaplafunky,
zablafunjy
Suroviny:
brambory,
cibule,
kmín celý,
sůl,
voda,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
tymián sušený,
cibule,
smetana,
mouka hladká,
vejce,
ocet
Komentáře (17)
Nezná náhodou někdo ještě recepty na ty další bramborové dobroty z této knihy?