Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská toastová pikantní pečená jablka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mary007 Mary007

Náročný

Doba přípravy 660 min Doba přípravy: 600 min Doba tepelné úpravy: 60 min

660 min (600 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 320 kJ /
1 271 kcal
Bílkoviny33,81 g
Tuky15,87 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,13 g
Sacharidy238,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. Krok 2: Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostané pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami. Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy. Krok 3: Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný cheba. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň celú noc. Krok 4: Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme. Pečieme asi 40 minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25 minút dochrumkava. Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10 minút a posypeme práškovým cukrom.

Zveřejněno 14. 10. 2010

Poznámka autorky Mary007

Tip: Je to výborné so šodóm alebo vanilkovým pudingom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOk4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOk4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ahoj a dakujem :-).Bolo tam len dali dole,lebo mislely že to neni moje :-(.

Já nevidím žádnou fotku, ale líbí se mi "francouzská" žemlovka;-):yes:

Ahoj ďakujem :-).To sú moje vlastné fotky.Všetky som ja fotila.

Jo, a Mary, sem se dávají pouze vlastní fotky. Už jsem si to všimla u více Tvých receptů ;-)

;-):-D Pobavilo mě, jak se dá popsat v podstatě obyčejná (byť trochu vylepšená) žemlovka, takhle to vypadá jako něco hógo fógo :-D:-D

Tématické fráze:
francouzska zemlovka, recepty z jablek, pečená jablka, výborná pečená jablka, toastova zemlovka, recept na pečená jablka, pečená jablka top recepty, clafoutis jablka, pikantní jablka recepty, toasty s jablek, pikantní jablka, žemlovka pikantní, clafoutis s jablky, malinovy pikantni dezert, jablka slané recepty, fran ouzská žemlovka, výborné pečené jablko, francouzská buchta jablka, vylepsena zemlovka, jiunge na facebook 15356

Suroviny:
mléko polotučné, bílek, med, esence vanilková, sůl, chléb toustový tmavý, jablko, rozinky, skořice mletá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu