Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,31 g |
| Tuky | 167,25 g |
| Vláknina | 39,10 g |
| Cholesterol | 541 mg |
| Sodík | 492 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 1 104,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Moje poznámka
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 7 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 16 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 42 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 47 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 49 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 1 hodinou
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Tématické fráze:
hrnkový perník,
hrnkovy perník na plech,
perník s marmeládou,
nadýchaný hrnkový perník,
pernik hrnkovy,
recepty ládi hrušky perník,
hrnkovy pernik s povidly,
perník na plech s marmeládou,
láda hruška perník,
pernik od ladi hrusky,
recepty perník s marmeládou,
pernik ladi hrusky,
perník podle ládi hrušky,
hrnkovy pernik recept,
perník z povidel,
recept hrnkový perník,
hrnkovy nadychany pernik,
perník s marmeládou recept,
hrníčkový perník s povidly,
pernik na plech hrnkový
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krystal,
vejce,
olej,
mléko,
kakao,
prášek do pečiva,
prášek do perníku,
koření do perníku,
marmeláda švestková
Komentáře (11)
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.