

Lososové chuťovky
Suroviny 2-3 porce
- 1 balení plátkového lososa
- 1/2 tvarohu ve stříbře (nebo riccotta)
- 1 tavený sýr s koprem
- 50 g změklého másla
- 1 lžíci husté zakysané smetany
- hrstička kopru
- 1/2 citronu (šťáva a nastrouhaná kůra)
- pepř
- sůl
- pažitka (nebo petrželka)
Postup přípravy receptu
Z tvarohu, taveného sýra, másla, kysané smetany a kopru, vymícháme plňku, kterou dochutíme pepřem, citronovou šťávou, přidáme trochu strouhané citronové kůry a nastřihanou pažitku.
Na kuchyňskou linku si natáhneme kuchyňskou fólii, dáme si na ní plátky lososa, pomažeme celé plňkou a zvolna srolujeme.
První dáme na kraj folie a zabalíme jedním otočením(viz.fotka), přiložíme další rolku, zase srolujeme, až do vypotřebování lososa.Fólii ustřihneme a dáme balíček do mrazáku, aby nám to ztuhlo a dalo se to dobře krájet.
Potom z každé rolky nařežeme kolečka, silná tak 1 cm.
Poznámka od kuchařky
Zbyly mi ještě nějaké lososové plátky, tak jsem si řekla, že alespoň z jednoho balení něco vymyslím a svůj úkol jsem splnila k naší spokojenosti-snědli jsme všechno bez jakékoliv přílohy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lososové chuťovky
-
to bych si pochutnala
+15
-
pro mě skvělá kombinace surovin a chutí
-
To musí být dobrota.
Co je s rybou, nemůže být špatné, takže s klidným svědomím dávám bodík
-
rebeka: to se ví-zaručeně vyměním, bude-li to lepší
-
-
Bibinka: buď úplně v klidu
.. to jsou tu jiné skvosty
mě to zas až tak hrozné nepřipadá... a kdo udělá lepší, ať přidá foto, jistě ráda vyměníš, viď -
Jste moje holky zlaté a já vám děkuji-uklidnili jste mé sebevědomí
-
Pěkné chuťovčičky
já bych si dala hned
-
Bibi, mně se to taky líbí a věřím, že když to bylo maso z mrazáku a ještě na plátky, že se to dost trhalo. Ale to neva, dobré to bude
-
BIBI
úžasné
-
Skvělá kombinace Bibi
.Já dávám Philadelphii místo tvarohu a hrubě mletý pepř.Jako přílohu máme rádi opečený toustík.
Uzený losos je tučný, takže manipulace s ním je trochu horší, nicméně já nic hrozného nevidím.Určitě jste sis taťuldou moc pochutnali a to je nejdůležitější.+10 -
Zdena z JM: Zdenko, já jsem si dobře vědomá, že to není na fotkách úplně OK, ale věř, že jak ten losos byl vyndanej z mrazáku, byl tak měkký, že se s ním špatně pracovalo a byla to piplačka a lépe to ani nešlo. Ovšem je to dobré, tak jsem to sem dala a až je budu dělat příště a půjdou lépe, fotku vyměním
.
ostříž: u vaření nikdy nechvátám, naopak si s jídlem hraju a tady to moc nešlo, ale nezbylo nic -
+8
mňam...
-
dobrý to asi bude, ale co ta úprava ? Co si s tím trochu pohrát ? Aby to vypadalo nějak esteticky? Práce kvapná, málo platná
-
Chuťově budou určitě výborné, ale co se týká vzhledu, musím souhlasit s Petrou. Takové trochu upatlané.