Suroviny
Porce: dvě porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 650 kJ / 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,08 g |
| Tuky | 45,36 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 596 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míchaná vajíčka po našem ( domácí)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Prx
Moje poznámka
Míchaná vajíčka po našem ( domácí)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Prx
Nejnovější recepty
Datlové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 7 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 7 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 minutami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 1 hodinou
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 1 hodinou
Vaječný koňak
Vigousek před 2 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 2 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 3 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 4 hodinami
Tématické fráze:
míchaná vajíčka,
recepty na michny vajíčka,
míchané žloutky,
michana vajicka bilek zloutek,
recept s vajicky,
jak dlouho míchat vajíčka,
míchaná vajce,
míchná vajíčka na měkko,
nejlepší míchaná vajíčka podle petry,
vajicka umeli,
michana vajíčka z bílků,
po našem,
míchaná vajíčka žloutek,
recept míchaná vajíčka,
míchané vejce z bílků,
míchaná vejce z s bilku,
recept na míchaná vajíčka,
recepty na míchaná vajíčka,
míchaná vejce ze žloutků,
michana vajicka do polévky
Komentáře (20)
Myslím že stačilo. Úkol dne: sehnat 6 vajec domácích a udělat dle výše uvedeného. Pak se ozvěte. Jste skvělí a mám Vás všechny rád
PS: už se těším
http://www.vitalia.cz/clanky/hnede-maslo-umeni-pre...
Nebo tady: http://www.rozhlas.cz/kraje/pochoutky/_zprava/jak-.........V další fázi se na dně hrnce usadí bílá hmota, která po dalším zahřívání zhnědne a začne vonět po oříšcích. Proto se takovému máslu říká „oříškové máslo“.
Těsně před tím, než je máslo na "oříšek" (začíná hnědnout) opatrně (bez protržení žloutku) vyklepnout vejce - bilky se okamžitě začnou srážet; vařečkou (špachtlí) bílky zlehka pohybujeme aby nepřichytly, žloutky vcelku držíme bokem. Až nám přijde, že bílky jsou už SKORO podle našeho gusty, odstavíme pánev z tepla, protrhneme žloutky a zlehka zamícháme. Počítáme s tím, že pánev trpí tepelnou setrvačností, ale komu jídlo přijde moc "živé", tak mu může ještě trošku zatopit
Ale smažit bílky dosucha???
Možná změnit formulaci, protože bílky "usmažíme do sucha" není to správné vaječinové...