Podmáslové koláčky

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Kynuté 0 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
hrnek podmáslí (250 ml)
2 lžíce mletého cukru
80 g másla
50 g cukru
3 lžíce oleje
3 žloutky
30 g droždí
kůra z jednoho citronu
sůl
Náplň:
500 g tvarohu (kostky)
1 vejce
hrst rozinek
lžíce vanilkového pudinku
cukr podle chuti
špetka skořice
Drobenka:
minutová, odkaz v poznámce
vejce na potření
máslo + rum na konečné potření
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí lehce zahřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme kvásek vykynout. Mouky smícháme se zbytkem surovin a přidáme kvásek.

  2. Vypracujeme vláčné těsto a necháme pod utěrkou kynout asi hodinu. Mezitím připravíme ochucený tvaroh a rychlou drobenku.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, lžící odebíráme kousky a plníme tvarohem. Zabalíme a klademe na plech s pečícím papírem. Necháme ještě cca 10 minut kynout.

  4. Do každého koláčku uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190 °C dorůžova. Ihned po upečení potřeme máslem s rumem.

  5. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 355 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslové koláčky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo