Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 593 kJ / 3 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,87 g |
Tuky | 143,82 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 593 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 526,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Ve větší míse, elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky,přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Jedna je průměr 26cm a ta druhá na pařez průměr 16 cm.
Krok 3: Piškot pečeme na 170 °C asi 45 minut. Po upečení vyndáme piškotové korpusy z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 4: Druhý den korpusy rozříznu na 3 díly každý a potřu první díl višňovou marmeládou na který položím druhý díl, ten potřu krémem z mascarpone a položím třetí díl. Celý třetí díl potřu máslovým krémem, protože na něj budu pokládat malý dort s mléčným marcipánem.(Na krému z mascarpone by se mohl ten maripán rozmočit.)
Krok 5: Krém z mascarpone:
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 6: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém. Krok 7: Mléčný falešný marcipán:
200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce kukuřičného sirupu,(nebo med), 2 lžičky oleje, mandlová tresť a voda. Krok 8: Marcipán barvím gel. potr. barvami a kakaem. K dotvoření pak používám rozpuštěnou čokoládu, obarvený kokos.
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 6: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém. Krok 7: Mléčný falešný marcipán:
200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce kukuřičného sirupu,(nebo med), 2 lžičky oleje, mandlová tresť a voda. Krok 8: Marcipán barvím gel. potr. barvami a kakaem. K dotvoření pak používám rozpuštěnou čokoládu, obarvený kokos.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pařez - pro dědu Pařízka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwqw
Moje poznámka
Dort Pařez - pro dědu Pařízka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwqw
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 14 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 31 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 37 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort pro dědu,
dort pařez,
dort pařez postup,
dorty pro dedu,
dort jako pařez,
pařízka slehacka,
pařízká šlehačka recept,
dort pařízek,
dort parez krém,
domácí pařízká šlehačka,
dort pařez recept,
dort pařez s houbami,
dort děda,
dort pro dědu fotografie,
piškot. dort pařez postupy,
kremovi dort pro dedu,
dort s pařezem,
dort pro děd,
pařížká náplň,
jak obarvit kokos
Suroviny:
vejce,
kypřící prášek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
višňový džem,
mascarpone,
krém máslový,
marcipán,
kokos,
kakao,
čokoláda na vaření
Komentáře (7)
Moc pekne!