Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 445 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,98 g |
Tuky | 50,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.
Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).
Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 9 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 20 minutami
Domácí kečup
zuzik8 před 31 minutami
Plněné papriky
Cernousek před 48 minutami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 56 minutami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 1 hodinou
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 2 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 2 hodinami
Tématické fráze:
jatrova ryze do polevky,
polévka s játrovou rýží,
hovezi s ryzi,
vivar s jatrovou rizi,
hovězí vývar,
játrová rýže do polévky - recept,
hovězí polévka s rýží,
hovězí vývar recept,
hovězí polévka s masovou rýží,
kureci vyvar s ryzi,
polévka s játrovou zavarkou,
polevka z jatrovou rýží,
rýžový vývar,
jak udělat hovězí vývar,
polévka s játtrovou rýží,
jak udelat játrovou rýži do polévky,
hovězí polévka s rýží a hráškem,
játrové knedlíčky s rýží,
játrové knedlíčky z polotovaru,
polevka s jatrovou ryzi recept
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
směs na játrové knedlíčky
Komentáře (24)
Super!!!A jde to i bez masoxu