Candát pečený na másle

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 15 minut PT0H15M 2 porce Ryby 16 názorů

Candát pečený na másle
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

2 filety candáta obecného (400g)
100 g másla
hladká mouka
čerstvě mletý pepř čtyř barev
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety candáta i s dobře očištěnou kůží od drobných šupin naporcujeme na nám vyhovující porce. Každou porci ze strany kde je kůže lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nám nebude při opékání kroutit). Ze strany kde není kůže, porce nebojácně osolíme a opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem.

  2. Do rozehřáté nejlépe steakové pánve si dáme trochu olivového oleje a kus másla.

  3. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Dle tloušťky filetu buďto po opečení kůže ještě obrátíme – pokud je filet tenký, není to potřeba. Kůže nám rybu dobře „podrží“ vcelku a je velmi lahodně křupavá.

  4. Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané plocholisté petrželové natě s pár lístky čerstvého libečku.

Poznámka

Rychlý, jednoduchý a velmi chuťově vyvážený pokrm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát pečený na másle

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Šest filet candáta jsem koupil v Penny za 188 kč , jsou zmražené a složené vedle sebe tak že se nedotýkají.Budu jej vytahovat po jednom.Na ryby již nechodím ale vím že candáta není jednoduché jen tak chytit.Povrch ryby po chycení nesmí zaschnout jinak šupiny jdou těžce a je od nich celá pomývačka i kuchyň.Jen jedna ryba chuťově candáta předčí.Je to okoun.Ale i on se těžce čistí.Jinak platí že každá ryba je vynikající když je křupavá.

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska

    Jako živej:-Dkrásné fotky a recept se hodí:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes:Candát je opravdu skvělá a chutná ryba :yes::yes: Už se těším, až se budou moct chytat dravci a nějaké candáty si nalovíme;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Candát je pro mně nejchutnější ryba. Ta opravdu nepotřebuje nic, než máslo, sůl. Nádherné fotky a candáta tiše závidím:-8

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Candát je úžasná ryba. Paráda :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Chááá holky, já už mám červen, tak pardón:-D:-8

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Mňam, candáta já můžu. Máš to krásné jako vždy :yes::-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    1974andrea:

    ...ta začíná až 16.6. ;-);-);-) nejsem pytlák:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    spagetka: AŤ ŽIJE ČERVEN, AŤ ŽIJE ČERVEN:-!:-!:-!:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea:Andrejko, candáty můžeš lovit až od půlky června, jestli mě paměť neklame :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Colombo65:A já už jsem si myslela, žes takhle dobře zahájil sezónu dravců:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    1974andrea:
    ... poslední zimní úlovek roku 2012;-(;-( .. více nemamo;-(;-(:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Cos to zas chytíl Otíku, kolik měl?;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Candáta bych si dala z fleku, toho mám moc ráda, jak ho vidím čerstvého, hned si ho koupím, parádní foto i recept Otto;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    WOU:-Omňam:yes::yes::yes:hned bych si dala:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo