Polévka s rýží a hráškem

Polévky Doba přípravy: 15 minut 1 názor

Polévky Doba přípravy: 15 minut 1 názor

Suroviny 6-8 porcí

2 litry masového vývaru
1 plechovka hrášku
2 hrsti uvařené rýže
1 hrst strouhané zeleniny (mrkev, petržel, celer)
oříšek másla
sůl
pažitka (nebo petrželová nať)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.

  2. Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek.

  3. Povaříme do změknutí kořenové zeleniny a poté vložíme pro zjemnění oříšek másla s nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Vařil jsem libový vepřový bok na následné naložení a vývar byl tak dobrý a silný, že jsem z toho musel něco vytvořit.

Komentáře k receptu Polévka s rýží a hráškem

  • vybusna vybusna

    ryza ako zavarka do vyvarov ma nenapadlo dat. Milujem ju v paradajkovej polievke ...to sa tam dava surova a ja som nikdy nebola schopna odhadnut mnozstvo, ktore tam mam dat....obycajne som ju potom plnymi lyzicami z tej polievky vyberala, aby to vobec ako polievka vyzeralo:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka s rýží uzená polévka s rýží a hráškem vyvar s ryži a hraskem polévka ragú s rýží polévka rýžová s hráškem polévka ragú s rýží recept zeleninova polevka s rýží uzená polévka s rýží vývar s hráškem a rýží polévky s rýží polevky recepty polévka s hraskem polívka s rýží polévka z rýže vývar s rýží polévka z rýží ragu s ryži polevka masový vývar s rýží polívka s s rýží vepřová polévka s rýží