Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké rohlíčky plněné pudinkem

Jakým moučníkem překvapit návštěvu? Můžeme se nechat inspirovat receptem našich babiček a připravit neodolatelné křehké rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a rohlíčky budou chutné naslano se sýrovou náplní i nasladko, s pudinkovým nebo čokoládovým krémem.

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 48 kusů

48kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 320 kJ /
3 662 kcal
Bílkoviny84,04 g
Tuky172,00 g
Vláknina17,96 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,56 g
Sacharidy435,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme podle návodu na sáčku pudink a necháme ho vychladnout. Krok 2: Mezitím do mísy nasypeme mouku, ve které uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mléko a necháme vzejít kvásek. Krok 3: Změklou heru, vejce a sůl přidáme k mouce s kváskem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 dílů. Krok 4: Z každého dílu vyválíme placku, kterou rádlem rozdělíme na osminy. Krok 5: Do každé osminy dáme trochu pudinku a stočíme ji do rohlíčku. Krok 6: Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C přibližně na 20–25 minut.

Zveřejněno 27. 3. 2012

Poznámka autorky Iness

Můžeme plnit i ořechovou náplní, tvarohem, čokoládou, jak kdo má rád a skvěle se hodí i na slané variace (sýr, salám). Dobrou chuť !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OwP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OwP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (69)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rohlíčky jsem dělala s povidlovou náplní a byly taky moc dobré<3

Aby konzistence pudinku tužší je lepší použít 2 balíčky pudinku:-Q

Tak jsem dodělala rohlicYork. Jsou uza snědl. A ten puding

Ne, těsto se nenechává kynout, ihned se zpracovává, nejlepší náplň je tvaroh /udělat hustý a sladší/ nebo ořechová náplň. Dávám celou kostičku droždí tj. 42 g. S pudingem jsem to nedělala, ani dělat nebudu, dokud rohlíčky nevychladnou je puding.náplň řídká a je to na nic....

Ivana Krbcová 10. 4. 2017 16:33
marcela: Dobrý večer.Právě dělám rohlíčky.První várku jsem dělala s pudinkem a hrůza.Puding vytekl.Tak jsem to udělala s povidlama a taky s tvarohem ty jsou dobré..Příště žádný puding.

Ladislava 1. 3. 2017 09:25
Chcem sa spýtať či to cesto sa nedáva vykysnúť to sa hneď po vymieseni robia rohlicky dakujem

Ladislava:
No, asi mělo být napsáno v rcp zda ano či ne, ale podle množství tuku usuzuji, že se nenechává kynout.
Dělávám bez kynutí např. toto: https://www.toprecepty.cz/recept/9261-sismaky-od-a...

Ladislava: Bez kynutí ;-).:-?

dnes jsem taky dělala dooprvdy super jen mi dost vytekl pudink ;-( příště naplním tvarohem:-D:yes::yes::yes:

Rohlíčky sú úžastneeee :-) presne ako na obrazku dnes som ich robila a vysli nadherne :-) niečo cez 50kusov davala som puding a aj nutelu ;-) ODPORÚČAM VŠETKÝM

Omlouvám se předem, zkušené pekařinky prosím odpusttě - to těsto nemusím nechat kynout ?:-K

hosta: Bóže, jen se zeptala....8-( Za recept :yes:, výborné!

takometa: Jseš zlatíčko:-K:-K, :-K

Tak nevím, někam se mi zatoulal komentář. :-( Každopádně jsem také vyzkoušela a musím uznat, že toto je PAN RECEPT! <3 Rohlíčky jsou přesně takové, jako na fotografii a chutnají ještě lépe. S těstem se pracuje bezvadně, já nědělala zrovna "prcky" a měla jsem jich též 48ks, jako tady popisuje níže paní. A jsou naprosto luxusní, křehké, jemné, lehké. Nejsou přeslazené, ale přesto jsem dala a příště dám nejspíš ještě o něco víc cukru do těsta. Mně by stačilo i jen půl pudinku. Dělala jsem ze sušeného droždí a vyšly skvěle!:-8 Takže já mohu za nás jen doporučit, opravdu chutná mňamka, která byla ihned pryč. <3 Takže si přepisuji a děkuji za výborný a jednoduchý recept.

Jana: mužů vědět kolik toho sušeného droždí dáváte Děkuji

lenka: Myslím, že cca půlka sáčku bude stačit :-).

Chci se jen optat.Potírají se rohlíčky vajíčkem.Nebo je nepotíráte a dáváte hned péct.;-);-)

nikita: Nepotírám :-8

Rohlíky jsou luxusni vřele doporučuji velmi chutnali

Zuza: Tak to je nejhezčí komentář, jaký mi kdo napsal. Mockrát děkuji :-K

Vždy, než začnu něco péct, koukám se na komentáře a podle nich se rozhodnu, jestli péct, nebo ne. Rohlíčků jsem se na základě všech pozitivních komentářů nebála a musím podotknout, že jsou opravdu tak skvělé, jak se o nich píše. Já osobně měla trochu strach, že nebudou tak "křehké", jak se píše v názvu. Ale spletla jsem se, jsou křehoučké a nadýchané i druhý den ;-) Konečně recept, který zaujme názvem, a pak ani chutí nezklame, ba naopak, ještě více potěší! :-)

tojejedno:Ano opravdu jsem jich měla tolik ;-)

tojejedno 9. 5. 2014 04:53
Ahoj, rohlíčky vypadají skvěle, zítra je chci vyzkoušet :) Jen bych se chtěla zeptat, jestli jich je opravdu z tohoto množství 48 (6 dílů, každá na osminy)??:-8

Pajaska:Já děkuji za vyzkoušení a hlavně že chutnaly:-*;-)

Naprosto skvělé rohlíčky.:yes::yes::yes: Plnila jsem povidly a pudinkem.Nedělám naposledy.Příště budou s ořechy a nutelou.Rychlé,jednoduché a chutné.Díky za recept.:-K

jeden jako druhý....krása:-p:-p

Dnes som si vybrala tvoj recept, rohlíčky som plnila Nutelou a sú skvelé! :yes: Ak dovolíš, prikladám foto.

výborné,zkusila jsem na velikonoce,a vyborne,ted je chci zkusit naplnit nutelou:-p;-)

Upekla jsem, naplnila sýrem a část těsta marmeládou a rohlíčky byly výborné :yes:

tak se musim pochlubit zkusila jsem tento recept rohlicky jsou dobre jen to chce asi praxi aby vypadali tak jako na obrazku nejek me nesli zabalit;-(

Tématické fráze:
pudinkové rohlíčky, křehké rohlíčky, plněné rohlíčky, kynuté rohlíčky s pudinkem, křehké rohlíčky s tvarohem, pudinkové rohlíčky top recepty, rohliky plnene pudinkem, pudinkové rohlíčky recept, krehké rohlicky bez kynutí, krehke rohlicky s orechovou naplni, křehké tvarohové rohlíčky, pudingové rohlíčky, kynute plnene rohlicky, rohlíky s pudinkem, rohlicky plnene marmeladou, jednoduché rohlíčky plněné mákem, pudinkove rohlíky, kynuté pudinkové šátečky, rohlíčky plněné, recept na pudinkové rohlíčky

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, vejce, tuk hera, droždí, sůl, cukr krupice, mléko, pudink vanilkový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu