

Jemné rohlíčky nekynuté s kokosovopudinkovou náplní
Suroviny 32 porcí
- 250 g másla
- 200 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- půl hrnku cukru písek
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- náplň:
- 1 pudink vanilkový či kokosový
- 300 ml mléka
- 50 g kokosu
- lžička vanilkového aroma (není nutné)
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
Nejprve uvaříme hustý pudink z pudink.prášku a mléka, osladíme dle chuti a vmícháme kokos. Necháme vychladnout.
Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme jogurt, vejce, mouku se solí a práškem do pečiva. Těsto vypracujeme robotem či ručně a hned zpracováváme.
Rozdělíme na dvě poloviny, každou vyválíme do kruhu o tloušťce cca 3-4mm, nakrájíme na 16 dílů. Na jeden plech dáme rohlíčky z jednoho kruhu. Na každý díl naneseme lžičkou či zdobicím sáčkem trochu náplně a zarolujeme od širší strany. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C dorůžova. Rohlíčky obalíme v cukru moučce smíchané v kokosem.
Poznámka od kuchařky
zdroj carujeme.cz, upraveno
v původním receptu zbytečně moc náplně, stačí polovina původní gramáže
náplň lze dát libovolnou (ořechová, maková...)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemné rohlíčky nekynuté s kokosovopudinkovou náplní
-
Jsou k nakousnutí, krásně vypadají. Perfektní recept. Díky.
-
Je to pecka, akorát musím hubnout (otázka bytí či nebytí), tak jsem cukr nahradil StarLineou a vanilkový cukr vanilkou, resp. extraktem a bylo to i tak výborné
Moc chválím, jsou lehké, chutné a i oko estéta si přijde na své -
Musím pochválit, opravdu výborné!
-
Super rohlíčky měly velký úspěch na druhý den ještě lepší než hned
akorát jsem místo jogurtu dala kysanou smetanu a jenom hladkou mouku super
-
krásné a určitě moc dobré
-
Tak jsem právě dopekla
a samozřejmě hned ochutnala a jsou výborné
. Mají příjemnou kokosovou chuť a nejsou moc sladké
. S těstem se moc dobře pracuje
a dokonce se mi podařilo vyválet něco, co se doopravdy podobalo v kruhu
. Nevím jestli je to kvalitou těsta nebo jestli jsem se na stará kolena naučila vyválet těsto do správného tvaru
.
-
srettka: určitě to jde udělat BZL, místo hladké mouky dávám Jizerku a místo polohrubé např. kukuřičnou polohrubou. Peču hodně kvůli mojí devítileté vnučce, včetně dortů, rolád, buchet, vánočního cukroví atd. Ale člověk poměry musí vychytat, takže i tyto rohlíčky se dají udělat. Já to určitě vyzkouším, zvlášť když to je s práškem do pečiva a ne klasicky kynuté. U bzl výrobků vidím spíš větší problém s tvrdnutím. Co se nesní ještě ten den, musí jít do mrazáku, jinak většinou všechno začíná "betonovat".
-
Sudet: Tak to bohužel nefunguje. Poměr BL mouky a lepkový je jiný. A taky struktura a pružnost je rozlišná. Tím pádem i finální produkt
-
Ten krém musí být boží
-
budu skoušet.
-
Krásné, jen jsem polkla
-
krásna práca, musím vyskúšať
-
Ty jsou
-
srettka:
A proč by nešly udělat bezlepkové?Stačí zaměnit za bezlepkovou mouku
-
Večerní pokušitelka
ale jsou krásné. Škoda že by tak dobře nešly udělat v BL podobě. To by si dcera mlaskla