Tvarohová bábovka
Bábovka je vláčná, jemná, příjemně sladká pochoutka, která potěší malé i velké mlsouny. Kombinace tvarohu a čokolády zajišťuje nejen lahodnou chuť, ale i vyšší podíl bílkovin a vláčnosti díky které vydrží déle čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 725 kJ / 3 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,63 g |
Tuky | 152,05 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 389 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 459,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypejte moukou.
Krok 2: Zapněte troubu na 200 °C.
Krok 3: Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
Krok 4: V míse ušlehejte tvaroh s oběma cukry, žloutky a pudinkovým práškem.
Krok 5: Rozehřejte máslo spolu s mlékem, nechte trochu vychladnout a zašlehejte do tvarohu.
Krok 6: Přisypte mouku s kypřicím práškem a vyšlehejte do hladkého těsta. Ke konci bez šlehání opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Krok 7: Vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Krok 8: Bábovku můžete dát péct v této podobě anebo na její povrch naházejte kousky čokolády.
Krok 9: Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C asi 45 minut.
Zveřejněno 11. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rmP
Moje poznámka
Tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1rmP
Nejnovější recepty
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 13 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 11 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 12 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 12 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová bábovka,
tvarohová bábovka nejlepsí,
babovka tvarohova,
tvarohová bábovka recept,
nejlepší tvarohová bábovka,
zatím nejlepší tvarohová bábovka,
tvarohová bábovka bez masla,
bábovka z remosky,
vyklopení bábovky,
bábovka v remosce,
tvarohová bábovka top recepty,
tvarohová bábovka z másla,
tvarohová,
bábovka z tvarohu,
bábovka s tvarohem,
recept na tvarohovou babovku,
výroba bábovky,
recept tvarohová bábovka,
kdy vyklopit babovku,
tvarohová bábovka v remosce
Suroviny:
tvaroh měkký,
máslo,
cukr,
cukr vanilkový,
mléko,
pudinkový prášek,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
čokoláda oříšková,
mouka,
tuk
Komentáře (35)
Bábovka dopadla na výbornou
já jsem ji taky vyklopila ihned a kucmoch. Pekla jsem ji ve
velké skleněné formě, zkusím menší a nechat po upečení vychladnout. Upečená byla, protože na špejli nic nezůstalo.
Těsto super, tak možná příště
Dávám zasloužený bodík pro coco-choc