Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 548 kJ / 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 2,08 g |
Vláknina | 3,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,02 g |
Sůl | 5,04 g |
Sacharidy | 73,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě necháme vzejít droždí (10 min), pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Krok 2: Nakynuté těsto rozválíme (ne zcela do tenka) na plát, pokud je třeba, lehce podsypneme moukou, a nakrájíme asi na 1-1,5 cm široké pásky. Při přenášení na plech pásky dobře zakroutíme a zároveń i vytáhneme do délky, uložíme vedle sebe a necháme nakynout.
Krok 3: Upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/15-20 min) do světlehnědé barvy, dokřupava. Před pečením můžeme tyčky lehce potřít vodou a sypnout kmín nebo hrubou sůl. U nás třeba chutnají tyčky s nakrájenými sušenými rajčaty (už přímo v těstě).
(Je možné upéct tyčky rovné, nekroucené – nakrájíme 1 cm pásky z tlustšího plátu a při přenesení na plech nekroutíme, jen opatrně vytáhneme do délky.)
(Je možné upéct tyčky rovné, nekroucené – nakrájíme 1 cm pásky z tlustšího plátu a při přenesení na plech nekroutíme, jen opatrně vytáhneme do délky.)
Zveřejněno 8. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grissini attorcigliati (kroucené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z87Y
Moje poznámka
Grissini attorcigliati (kroucené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z87Y
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 16 minutami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 1 hodinou
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 4 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 9 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 17 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 17 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 19 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 20 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 21 hodinami
Tématické fráze:
grissini recept,
grissini,
recept na grissini,
krouceny chleba recept,
kroucené tyčky na rajčata,
kroucene tycinky recept,
tyčky grisini recepty,
křehké kroucené sýrovè tyčky,
kroucený chléb recept,
recept kroucený chleba,
crox recept,
krouceny chleba,
křehké kroucené tyčinky,
krehke tycinky crox,
recept na kroucený chleba,
krehke syrove tycinky top recepty,
křehké sýrové tyčinky crox recept,
kroucene tycky k rajčata,
grassini tycky,
crox křehké tyčinky
Suroviny:
voda,
sůl,
olej,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí,
bylinky
Komentáře (7)
Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž