Grissini s rozmarýnem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

150 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
100 g vody
20 g olivového oleje
lžička soli
2 lžičky krájených rozmarýnových lístků
5-6 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat.
    Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 40-60 minut kynout.

  2. Propracujeme, na vále rozválíme do nevelkého obdélníku (25×20 cm) a necháme asi 10 minut odpočinout.

  3. Rádýlkem na pizzu nebo nožem nakrájíme asi 1,5-2 cm široké proužky, přeneseme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, natáhneme na délku plechu a uložíme jeden vedle druhého.
    Postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat hrubou solí a upečeme (200°C/15-25 minut).

Poznámka

Pekárnománie ->www.pekatnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grissini s rozmarýnem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pečený tyčky s dipem pečené grissini