Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové řezy se zakysankou

Milovníci pudinkových moučníků zpozorněte. V těchto řezech se chuť nadýchaného piškotu snoubí s vanilkovým pudinkem, zakysanou smetanou a čokoládou. Dokonalé spojení chutí, které vás nenechá v klidu. U jednoho kousku nezůstanete.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoninkaS MoninkaS

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 509 kJ /
6 336 kcal
Bílkoviny132,80 g
Tuky287,30 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,81 g
Sacharidy795,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme předehřívat na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vyndáme z lednice zakysanou smetanu, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Krok 3: Vejce můžeme ušlehat buď celá s cukrem do pěny (zhruba 8 minut) nebo vyšleháme jen žloutky s cukrem do pěny. Bílky pak šleháme zvlášť se špetkou soli v tuhý sníh. Krok 4: Do vyšlehané světlé hmoty zašleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Pokud jsme šlehali zvlášť bílky, vmícháme je až úplně nakonec zlehka a opatrně do těsta. Krok 5: Část těsta můžeme odebrat a přidat do něj kakao. Dvoubarevné těsto vytvoří po upečení hezký dekor. Krok 6: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hladký pudink dle návodu na obalu. Krok 7: Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nalijeme nejdříve světlé těsto a poté cik-cak postříkáme tmavým těstem. Koncem nože opatrně promícháme, aby vznikl pěkný vzor. Krok 8: Uvařený a ještě horký pudink klademe pomocí lžíce na neupečené těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C zhruba 30 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou. Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 9: Čokoládu necháme pozvolna rozpustit a poté odstavíme. Necháme trochu vychladnout, ale musí zůstat tekutá. Krok 10: Zakysanou smetanu šleháme a pomaličku přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Smetana i čokoláda musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazily. Ušleháme v hladký krém. Krok 11: Na vychladlý piškot natřeme smetanový krém. Můžeme ozdobit podle chuti a fantazie kakaem či skořicí.

TIP: Jak vypadá sražený krém

Zveřejněno 6. 5. 2017

Poznámka autorky MoninkaS

Na pudinku nešetříme. Vyplatí se koupit kvalitní. Z "neznačkového" může po upečení zůstat pořád tekutý. Vyzkoušeno i s čokoládovým pudinkem, ale i pro milovníky čokolády doporučuji vanilkový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pudinkové řezy se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m7A

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pudinkové řezy se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3m7A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

KuchtikKarel: <3 :yes:

Recept jsem zkoušel a je moc dobrý. Jinak plech se vymazat nemusí, stačí pečící papír. Přidávám fotku

pudinkové řezy miluju v jakékoliv podobě....na tomto receptu se mě líbí ta poleva-musím ji vyzkoušet <3

Jana: To určitě vyzkoušej :-p

Vmíchávám zakysanou smetanu do právě rozpuštěné, tedy horké, čokolády a nikdy se mi to nesrazilo! Ani mě nenapadlo se nad tím zamýšlet! :-)

Astheart: Mně se to taky nikdy nepodařilo-naštěstí. Píšu to radši preventivně aby někoho nenapadlo nalít vřelou čokoládu do ledové zakysanky.. Možná ani tak by se nic nestalo :-D

Ivana Janečková 20. 7. 2017 16:17
Vzorná prezentace receptu!:yes: I s tím pudinkem to je přesně tak. Kvalitní pudinky Dr.Oetkera opravdu stačí 2 na litr, mám to vyzkoušené i u jiného moučníku:-).

Ivana Janečková: Děkuji:-K Sice je to dlouze napsaný ale bude vědět i začátečník. Mám radši takto napsané recepty než typu "Uděláme těsto, dáme na plech a upečeme" :-D

Tak jsem si špatně opsala bod 3)..Při pečení těsta mi pořád nešlo do hlavy kam s tím pudinkem :-O? Až tady jsem si všimla :-D. Tak imrovizace, nejdříve z lednice vychlazený pudink, pak na to krém :-8.

Daší: Nevadí, i tak se určitě povedla a snědla <3 Hlavní je, že sis s tím poradila a nenechala se vyvést z míry:yes:

Vyzkoušeno s následujícím výsledkem:
1. první den: moc dobré
2. druhý den: už není ........
Dosud jsem pekla s čokoládovým pudinkem a bílou smetanou se skořicí (z hladké mouky a moučkového cukru), ale byl by opravdu hřích tuto variantu nevyzkoušet:-!:yes:

Dajda: To sem ráda, že se povedla! A hřích by to opravdu byl, za to ručím :-! :-p

Marie Švarcová 14. 5. 2017 10:43
:yes: vypadá to moc hezky <3 já dávám 2 pudinky a 2 lžíce cukru na 500 ml mléka, tu polevu používám hodně let a je opravdu skvělá. Na hustý pudink je třeba jen méně mléka, do krémů apod. jinak nedělám. :-K

Marie Švarcová : Děkujiii:-K

do pudinku mouku, jo?:-O tak to taky slyším poprvé, to než se provaří tak to bych teda nechtěla mejt ten hrnec. Pudink se vaří 1-2 minuty. Běžný postup je dát 2 pudinkové prášky na 1/2 litru mléka ;-), používám to např. do krémů na dorty:-)

Lenunka: Taky dávám do takového řezu min. 3 pudinky na 1l mléka. Ze dvou to opravdu moc neztuhne.:-p

Abych to nějak vysvětlila:-) Když sem použila na tuto buchtu ten levnější pudink 2ks/1l tak to vůbec neztuhlo. Normálně teď dělám od Dr.Oetkera taky 2ks/1l a úplně super, ztuhne a je dobrý.
takseptam: Pudinku je tam až až.. Podle mě kdyby ho tam bylo víc tak už by ho tam bylo opravdu hodně. ;-)

pokud je potřeba mít trochu tužší pudink, je dobré dát méně mléka a nebo přimíchám k tomu levnějšímu pudinku zarovnanou lžíci hladké mouky, potom je zaručeně tužší

Valinka43: S hladkou moukou slyším poprvé, děkuji za dobrý tip :-8

Něco na tom je, Moninko! ;-) Tak si ten hřích ukládám.

Tématické fráze:
pudinkové řezy na plech, pudinkove rezy, recepty na vyzkoušené dobré řezy, řezy na plech s pudinkem, dobré řezy na plech, řezy se zakysankou, levné řezy, řezy s pudinkem, pudinkové řezy se zakysanou smetanou, dobré levné řezy, řezy s pudinkem a zakysankou, levné řezy na plech, levné pudinkové řezy, pudinkového řezy na pllech, ďobre řezy s pudinkem, levné a dobré řezy na plech, pudingove rezy se zakysankou, pudinkové řezy ii, pudingové řezy na plech, dobra levna buchta s pudinkem

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kakao, mléko, pudinkový prášek, cukr krystal, smetana zakysaná, čokoláda na vaření, kakao, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu