Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové houbové rizoto

Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a lahodné rizoto sklidíte zaslouženou pochvalu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

La Furi Roja La Furi Roja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 563 kJ /
2 047 kcal
Bílkoviny61,95 g
Tuky108,67 g
Vláknina28,59 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,31 g
Sacharidy192,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, až zesklovatí, přidáme houby nakrájené oblíbenou velikost i tvar. Přidáme koření. Krok 2: Když houby změknou, asi za 3 minuty, přidáme suchou rýži a také restujeme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, osolíme, přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, přiklopíme pokličkou a necháváme tekutinu vydusit, mícháme a podléváme, dokud není rýže měkká. Krok 3: Když rýže změkne, vlijeme smetanu a necháme ji , aby se malinko vsákla do rýže. Poté odstavíme z plotny, vsypeme 3/4 nastrouhaného parmezánu, promícháme a pod pokličkou necháme ještě chvilku odpočinout. Rizoto pak na talíři posypeme zbylým parmezánem.

TIP: Oblíbené recepty na houbové rizoto

Zveřejněno 2. 10. 2017

Poznámka autorky La Furi Roja

Recept jsem dělala podle své chuti poprvé a rizoto bylo tak výborné, že jsem se o něj nemohla nepodělit :D Nicméně jsem všechno dávala podle oka a tak jsou gramáže spíše orientační, vařte srdcem a jistě to bude stejně skvělé!

PS: Rýže se mi poměrně přichytávala k hrnci, sice sem ji nenechala a také nemám bůhvíjaký hrnec, ale bacha na to :) Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BMqX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BMqX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

tak jsem dneska zkusila uvařit v rýžovaru - a je to super. Použila jsem žampiony místo lesních hub, a místo sádla máslo. Bylo to celé hotové cca za 20 min, a bez starostí. Musím tedy říct, že jsem tam nalila smetanu hned na začátku, než jsem rýžovar přiklopila, a když se to dovařilo, bylo to jen jen se přichytit, příště dám smetanu až ke konci a taky víc vody, než kolik se uvádí v návodu na rýžovar. Ale to jsou drobnosti, co už se vychytají:-). Dovolila jsem si přidat fotku výsledného výtvoru a postup vaření v rýžovaru:-)

Lenunka: Na tohle rizoto se dává víc vody - na začátku se restuje proto, aby rýže více vody přijala a bylo to pak to pravé krémové :-) a děkuji moc za fotky a novou inspiraci!

Lenunka: to je fakt dobrý nápad, dělat takhle rizoto, nikdy mě nenapadlo dělat v rýžovaru něco jiného než přílohovou rýži:yes:

Vařívám cosi podobného (na másle, bez smetany) Nové koření zkusím:-)
No, aby se rýže restovala, tak se do kastrolu dává PŘED houbami a možná by se vám ani nepřichytávala, že ;-)

hosta: kritiku beru, tohle je ale jedovatost a hádavost ;)

La Furi Roja: já myslím že ne, casino přece psal, že dělá něco podobného a že je dobré rýži nejdříve orestovat, že se pak nelepí při vaření, já ji třeba nejdřív osmahnu na másle:-), jedovatost v tom fakt nevidím:-)

mňam, houby, rýže a parmezán je moje oblíbení kombinace :yes::-), jinak s tím hrncem - vyzkoušela bych to v rýžovaru, tam by se měla hlídat teplota sama :-)

Lenunka: Super, díky za tip!

La Furi Roja:
2x jsem se, s citem mně vlastním;-) snažil naznačit vám, že v případě vašeho postupu se nejedná o restování rýže (pokud tedy lesní houby nebyly suché jako pepř)
Restování je terminus technicus, ale vy tu lidem děláte v hlavách guláš;-)
Začne to nepochopením restování a může to skončit tím, že kuchyňka vaří podle kuchařky poprvé tomu svýmu jeho oblíbený guláš a protože stojí psáno "podlijeme vodou a dusíme" tak maso utopí ve vodě a podá mu místo guláše kus uvařené krávy ;-(:-p

Tématické fráze:
krémove rizoto s houbami, kremove rizoto, houbové rizoto, houbové rizoto s parmazánem, krémové rizoto s parmazánem, houbove rizoto se smetanou, rizoto z rýžovaru, kremove rizoto s houbami a parmazanem, rizoto v rýžovaru, houbový pekáček- recepty, recepty houbové rizoto, houbove rizoto recept, houbové rizoto s parmezánem, recept kremove rizoto, kremové rizoto recept, houbovo smetanové rizoto, houbové rizoto video, krémové rizoto se žampiony, krámové houbové rizoto, dobré kremové rizoto

Suroviny:
houby lesní, rýže, cibule, parmazán, smetana 12%, česnek, vývar masový, sádlo vepřové, kmín drcený, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu