Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 434 kJ / 2 016 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,32 g |
| Tuky | 34,92 g |
| Vláknina | 24,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 355,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot), které vyškrábneme do dobře olejem vymazané širší misky. Naolejovanými prsty těsto v míse popřekládáme a necháme v teplém prostředí asi hodinu vykynout – během této doby jsem těsto v míse překládala ještě dvakrát.
Krok 3: Vykynuté těsto opatrně vyškrábneme na pomoučený stůl (ne z výšky, aby nespadlo), stěrkou jakžtakž upravíme do čtverce, posypeme moukou i svrchu a stěrkou nakrájíme na 9 – 12 dílů.
Krok 4: Každý kousek opatrně přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem nebo fólií, pokud je třeba, necháme pár minut dokynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě s kastrůlkem vody na dně (230-240°C/asi 20 minut).
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Profouknuté bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j8J
Moje poznámka
Profouknuté bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j8J
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česnečka
Milan68 před 38 sekundami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 9 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 28 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 59 minutami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 15 hodinami
Tématické fráze:
bulky z žitné mouky
Suroviny:
voda,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
droždí čerstvé,
voda,
droždí čerstvé,
sůl,
olej,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka hladká
Komentáře (9)
Pokud budete mít chuť, vyzkoušejte - pečivo s prefermentem voní i chutná neobyčejně dobře