Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 870 kJ / 7 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,21 g |
| Tuky | 324,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 1 030,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být.
Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut.
Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Moje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 22 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
AndreaRinger před 46 minutami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 51 minutami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Domácí veka
KucharkaRenata před 2 hodinami
Patero slaných závinů
ladiksubrt před 2 hodinami
Kanadské kuře
pesinova.k před 3 hodinami
Tématické fráze:
smetanové karamelky,
staročeské recepty,
staroceske rozpíčky,
karamelky recept,
zelníky obalené v cukru,
recept na tofife karamelky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (4)