Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 314 kJ / 1 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,70 g |
Tuky | 7,03 g |
Vláknina | 10,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 255,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umícháme preferment a necháme ho 12 hodin pracovat.
Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme vodu a hladkou mouku, promísíme a necháme 30 minut odpočinout.
Pak přidáme zbytek vody se solí a ždibcem droždí a velmi dobře uhněteme těsto tak, aby se v něm droždí i sůl dobře rozptýlily. Krok 3: Těsto necháme vykynout v naolejované míse asi 1-2 hodiny, během kynutí ho naolejovanou (nebo namočenou) rukou 2x popřekládáme. Krok 4: Vykynuté těsto vyškrábneme na moukou posypaný stůl, pomocí stěrky ho 2-3x přeložíme - zarolujeme do jakéhosi závinu a ten nakrájíme na 8 řezů. Krok 5: Každý plátek těsta položíme na semolou posypaný stůl, posypeme ho semolou i svrchu a necháme nakynout. Zatím si nahřejeme troubu i s dlaždicí a starým plechem na dně trouby na 230-240 °C. Krok 6: Na plech s pečící fólií přeložíme nakynuté ciabattiny - ale obráceně - strana, kterou ležely na stole bude teď stranou horní. Krok 7: I s fólií je sešoupneme na nahřátou dlaždici, do plechu na dně trouby chrstneme cca 100 ml horké vody (vytvoří se pára, pozor na opaření), troubu rychle zavřeme a ciabattiny upečeme (20-25 minut).
Pak přidáme zbytek vody se solí a ždibcem droždí a velmi dobře uhněteme těsto tak, aby se v něm droždí i sůl dobře rozptýlily. Krok 3: Těsto necháme vykynout v naolejované míse asi 1-2 hodiny, během kynutí ho naolejovanou (nebo namočenou) rukou 2x popřekládáme. Krok 4: Vykynuté těsto vyškrábneme na moukou posypaný stůl, pomocí stěrky ho 2-3x přeložíme - zarolujeme do jakéhosi závinu a ten nakrájíme na 8 řezů. Krok 5: Každý plátek těsta položíme na semolou posypaný stůl, posypeme ho semolou i svrchu a necháme nakynout. Zatím si nahřejeme troubu i s dlaždicí a starým plechem na dně trouby na 230-240 °C. Krok 6: Na plech s pečící fólií přeložíme nakynuté ciabattiny - ale obráceně - strana, kterou ležely na stole bude teď stranou horní. Krok 7: I s fólií je sešoupneme na nahřátou dlaždici, do plechu na dně trouby chrstneme cca 100 ml horké vody (vytvoří se pára, pozor na opaření), troubu rychle zavřeme a ciabattiny upečeme (20-25 minut).
Zveřejněno 25. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabattine
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDAA
Moje poznámka
Ciabattine
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDAA
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 6 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 7 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 1 hodinou
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 2 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 2 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 3 hodinami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 3 hodinami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 3 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 3 hodinami
Tématické fráze:
sýrové tyčinky
Suroviny:
voda,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
sůl,
voda,
droždí čerstvé
Komentáře (8)