Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Ciabatta (s prefermentem)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 11. 2014 09:36

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 912 kJ / 3 086 kcal
Bílkoviny76,00 g
Tuky13,05 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy655,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept na http://www.pekarnomanie.cz/ciabatta-s-prefermentem...

Kůrka je pevná a křupavá, trochu žvýkavá. Střída nejvíc zavoní přímo v puse, při jídle – je lehounká, měkounká, vzdušná…a přesto trochu žvýkavá.

I když neobsahují tuk, jsou ciabatty výborné i druhý den.

Pokud má někdo strach z manipulace s dvěma poměrně velkými plackami řídkého těsta, může je před druhým rolováním trochu vytáhnout do délky, nakrájet na kusy a teprve ty potom přeložit. Po nakynutí a upečení vyndáte z trouby malé ciabattine.

Mouka manitoba se dá koupit v Makru nebo

http://www.mouky.cz/mouky/eshop/0/0/5/308-GRANORO-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

11. 1. 2020 18:52

magdalenka: - a je to vidět:-! Máš je perfektní <3

magdalenka magdalenka

11. 1. 2020 18:51

cathleen: proste je to hit u nás v poslednej dobe...nemôžem si pomôcť...:-D mohla by som piecť denne. :-8

cathleen cathleen

11. 1. 2020 18:04

magdalenka: začínáš mě zlobit :-D:-D - máš je hezčí, než jsou ty moje!

magdalenka magdalenka

11. 1. 2020 17:54

Tieto ciabatty sú vysoko návykové. Ak raz ochutná človek...nie je čo riešiť. Dnes som zas piekla, z obyčajnej hladkej múky - 500 g. Pridala som 420 g vody, prekladala v naolejovanej mise. Doslova si to užívam, ako naťahujem to cesto...:-8 zas pridávam 2 dnešné fotky...pomaly sa zlepšujem. :-8

magdalenka magdalenka

2. 1. 2020 14:53

Pridavam dnesne foto, pokus c. 4. :-D voda 400 g, viac si netrufam zatial... :-8 dlazdicu nemam, tak len na horuci plech prelozim s papierom na pecenie.

magdalenka magdalenka

2. 1. 2020 08:50

Veronika.Hrozna: chcela by som sa zlepšovať, stále to nie je ako od Cat...večer som zas zamiešala preferment, dnes bude pokus č. 4. Okolo obeda upečiem a do večera ak ostane kúsok, bude dobre....Ciabatta ma baví.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 1. 2020 08:44

magdalenka: Ono se to nesnědlo? Pokus je, když se to vyhodí, ne?:-D

Eja57 Eja57 (moderátorka)

1. 1. 2020 13:33

magdalenka: :yes::yes::yes:

cathleen cathleen

1. 1. 2020 13:14

magdalenka: :-O týýjo, ta je parádní, krajková! :yes::yes:

magdalenka magdalenka

1. 1. 2020 12:59

Dnes sa pieklo zas, pridavam foto pokus c. 3.:-8

cathleen cathleen

1. 1. 2020 12:54

magdalenka: perfektní! :yes::-8

magdalenka magdalenka

31. 12. 2019 15:29

Pridávam foto dnešného môjho pečenia, piekla som na dnešný večer. Spravila som obmenu, čo sa prekladania týka. V naolejovanej mise som cesto viackrát vyťahovala a prekladala, odkukala som na youtube. Sú strašne chutné, len tak samotné...(trochu ma tlačil čas, mohla som nechať viac nakysnúť, ale je to len druhý pokus.)

magdalenka magdalenka

27. 12. 2019 13:17

A fascinuje ma to pidimnožstvo droždia a výsledok - úžasne nakysnuté cesto.

cathleen cathleen

27. 12. 2019 13:16

magdalenka: a to je dobře :-D protože druhý den už to není ono.

magdalenka magdalenka

27. 12. 2019 13:12

cathleen: ono to vlastne vyzerá komplikovane na prvý pohľad...ale budem piecť určite aj inokedy a zvýšim aj hydratáciu....:-D len má jednu chybu, strašne rýchlo sa míňa...:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta recepty recept na ciabattu mouka manitoba autolýza recept ciabatta pekarnomanie ciabatta autolýza těsta recept na ciabatta ciabatta recept youtube mouka manitoba recepty recept na ciabatty těsto na ciabattu ciabata recept koupit mouku z manitoby ciabatta z fariny ciabatta manitoba mouka mouky manitoba veka s prefermentem

Suroviny: mouka farina, voda, droždí, sůl, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, voda, sůl

TopRecepty.cz

Ciabatta (s prefermentem)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXw3