Mandlové embosované velikonoční sušenky
Znáte embosované válečky? Jsou to válečky se vzorem, které po přejetí vytvoří na těstě ornamenty a vzory. Ty se hodí například při přípravě sušenek. Sušenky budou nejen skvěle chutnat, ale budou i krásné na pohled.
Suroviny pro 1 dávka
asi 50 sušenek
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 459 kJ / 3 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,99 g |
Tuky | 144,87 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 837 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 408,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme polohrubou mouku, sůl, přášek do pečiva a promícháme. Přisypeme moučkový cukr, mandle a znovu promícháme. Nakonec přidáme změklé máslo, vejce a vanilkový extrakt.
Krok 2: Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. To zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do lednice odpočinout.
Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené ploše na tloušťku 0,5 cm. Povrch těsta pomoučíme, stejně tak embosovaný váleček. Zabráníme tím přilepení těsta.
Krok 4: Těsto přejedeme embosovaným válečkem (váleček se vzory). Vykrajujeme tvary (kolečko, vajíčko aj.).
Krok 5: Vykrájené sušenky přeskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 30 minut odpočinout do lednice, aby vzor na sušenkách držel.
Krok 6: Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut, dokud nebudou kraje sušenek pěkně růžové.
Krok 7: Necháme vychladnout a uchováváme v suché a vzduchotěsné nádobě.
Zveřejněno 27. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlové embosované velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q0V7
Moje poznámka
Mandlové embosované velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q0V7
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 19 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 21 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 11 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 14 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 15 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 15 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 16 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 18 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 18 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 21 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Tématické fráze:
embosované válečky recept,
perníčky embasované,
recept na sušenky s embosovaným válečkem,
embosované válečky,
embasovane valecky,
recept embosované válečky,
embosovane pernicky,
sušenky s embosovaným válečkem,
velikonoční sušenky recept,
recept na embosované válečky,
embsované válečky na sušenky,
linecke embosovane,
recept na embosované perníčky,
velikonoční cukroví mandlové,
velikonoční sušenky recepty,
velikonoční sušenky,
recept na velikonoční sušenky,
recepty embosované válečky,
mandlové sušenky recept,
embosované linecké
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mandle loupané,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
extrakt vanilkový,
mouka polohrubá
Komentáře (5)
https://www.oriondomacipotreby.cz/v%C3%A1le%C4%8De...