Vepřová panenka s medvědím česnekem v listovém těstě
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 623 kJ / 627 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,00 g | 
| Tuky | 19,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 240 mg | 
| Sodík | 230 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 0,00 g | 
Postup přípravy
Rozválíme listové těsto a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Položíme na něj panenku, kterou osolíme, opepříme a potřeme z obou stran pořádnou vrstvou pesta z medvědího česneku. Krok 2: Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme panenku do těsta obdobně jako u štrúdlu. Opět celé potřeme vejcem, je možné ještě posypat sezamovými semínky. Krok 3: Dáme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 30 minut. Po upečení necháme ještě 5 minut dojít. Maso by mělo být krasně měkoučké a těsto na povrchu křupavé.
Podávala jsem s vařenými brambory a čalamádou ze zelí.
Zveřejněno 25. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřová panenka s medvědím česnekem v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kxqr
Moje poznámka
					
				
Vepřová panenka s medvědím česnekem v listovém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kxqr
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 23 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřová panenka s medvědím česnekem, 
						
						
							vepřova panenka, 
						
						
							top recepty, 
						
						
							vepřová panenka na zampionech a listovem špenátu, 
						
						
							vepřová panenka recept medvědího česneku, 
						
						
							priprava svic.panenky, 
						
						
							panenka s medvědím česnekem, 
						
						
							veprova panenka zabalena v listech medvediho česneku, 
						
						
							panenka v listovém těstě, 
						
						
							toprecept, 
						
						
							panenka s medvědím česnekem recept
						
					
						Suroviny:
						
							panenka vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							pesto z medvědího česneku, 
						
						
							těsto listové, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
Komentáře (6)
Pro medium by asi postačilo 20 minut.
JInak těsto je zevnitř trošku mokré, poněvadž se z pesta uvolnila šťáva s olejem
...ale jak se u nás říká - některé vepřové je sviňa
Edit:
Lenunka: vy o těstě, já o mase; omlouvám se
Edit:
A zde něco podobného: https://www.toprecepty.cz/recept/32262-panenka-wel...
Toť otázne
U rcp https://www.toprecepty.cz/recept/41689-hovezi-svic... mám v poznámce: Svíčková je drahé maso… Zkuste si napřed do těch žampionů a těsta zamotat panenku (peče se asi 20 minut)