Panenka v listovém těstě s křenovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 balení listového těsta
600 g panenky
granulovaný česnek
černý pepř
sůl
olivový olej
máslo
hladká mouka (asi 1 vrchovatá lžíce)
100 ml smetany ke šlehání
trochu vody
2 lžíce křenu (strouhaného)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na čtyři porce (po cca 150 g), osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Začneme rozehřívat troubu na 200°C.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opečeme ze všech stran - asi 10 minut. Otáčíme a mezitím vyválíme těsto. Opečené maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout.

  3. Masový výpek zaprášíme moukou, přidáme lžíci másla, vše prosmahneme, poté povolíme vodou a smetanou, osolíme a přidáme strouhaný křen. Vymícháme na hladkou omáčku, kterou budeme udržovat teplou.

  4. Porce masa zabalíme do adekvátně velkých plátů těsta, dobře utěsníme, poklademe na plech s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 20 minut. Hotové maso v těstě krájíme na šikmé plátky a podáváme s křenovou omáčkou a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Panenka v listovém těstě s křenovou omáčkou

  • cudlajs cudlajs(neregistrovaný)

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jejda, Jano, to je úžasný, když někdo vytáhne můj prehistorický recept...;-):-D Jsem moc ráda. Ď.

    Odpovědět

  • Jana J. Jana J.(neregistrovaný)

    :-))dneska jsme si tento recept udělali k obědu a mooooc nám všem chutnal, děkujeme za vynikající inspiraci.:yes:

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Tak to je krááása ...btw proč tady ještě stále není slintající smajlík? :-D :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    tento receptík proběhl v době, když jsem ještě nebyla "účastníkem". Vím, jak je náročné odhadnout dobu pečení a proto máš bodíka + za krásný "Wellington "z vepř. panenky;-)

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    Ani som nejedol ale bod. Urobím pre deti v nedeľu...budú pozerať ako puky z hokejovej bránky. ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    S uzeným to musí být také dobré, to jsem ještě nezkoušela. Díky za tip. Uzené je dobré v chlebovém těstě, k tomu čerstvě nastrouhaný křen...:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elizo, tohle dělám s uzeným masem a je pak krásně šťavnatý:-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Elizo - nádhera :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    fotky nádherné, masíčko pěkně růžové, teda, mně se sbíhají sliny i uprostřed noci :-p:-8:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    :-)Eli jako vždy perfektní fotky:yes:....tohle určitě udělám.... z listového těsta je vždycky mňamka:-) dávám ti bodík:-))

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: welington panenka panenka velington panenka wellington veprova panenka wellington velinkton vepřová panenka velington vepřová panenka welington maso v listovem teste panenka velinkton pečeně welington velington panenka vepřová panenka wellington recept uzené maso v listovém těstě wellington panenka welington pečeně recept welington pečeně recept panenka welington vepřové maso v listovém těstě vepř.panenka welington pečeně wellington

Zapomněl/a jsem heslo