Suroviny
Porce: 8 - 10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 920 kJ / 2 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,20 g |
| Tuky | 131,69 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 867 mg |
| Sodík | 2,27 g |
| Sůl | 5,44 g |
| Sacharidy | 228,60 g |
Postup přípravy
Meruňkový kompot necháme předem okapat na sítu, dále meruňky rozložíme pravidelně po celé ploše rohlíků slupkou dolů, zalijeme uvařeným teplým pudinkem. Opět poklademe namáčenými plátky rohlíků. Krok 3: Ve zbylém mléce (případně zbytek dolijeme na 2,5 dl) rozšleháme vajíčka. Lžicí polijeme celou plochu. Z másla krájíme plátky a klademe rovnoměrně po povrchu. Po upečení bude žemlovka krásně chrupavá. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C dozlatova, asi 35-40 minut. Necháme částečně prochladnout.
Porci na talíři pocukrujeme moučkovým cukrem, chutná výborně nejen teplá, ale i studená.
Zveřejněno 26. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovka s pudinkem a meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/61vN
Moje poznámka
Žemlovka s pudinkem a meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/61vN
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší žemlovka s pudinkem,
žemlovka s pudinkem,
žemlovka z rohliku,
recept na žemlovku s pudinkem,
recepr na žemlovku s pudinkem,
zemlovku s meruněk,
zemlbaba buchta s pudinkem,
žemlovky,
žemlovka recept,
pudinková žemlovka,
pečení žemlovka,
žemlovka teplota na pečení,
žemlovka recept s pudinkem,
recepty žemlovka,
žemlovka z nakrájených rohlíků,
žmlovka s merunkami,
žemlovka z pudinkem,
žemlovka politá s pudinkem,
jak se děla žemlovka s jablky,
žemlovka s jablky a meruňkami
Suroviny:
rohlík,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
kompot meruňkový,
rohlík,
vejce
Komentáře (6)
Kupovaný kompot chutná (jako bláto) přesně jak vypadá
***
Tak a už se peče
Trošku jsem to zjednodušil:
Smícháno 700ml mléka + 2vejce + pudink + 3PL krystalu
7 naplátkovaných, usušených rohlíků důkladně napojených tekutou směsí + máslo navrch
Trouba na 200°C, po vložení BRUTVANU (na plech by bylo málo surovin) teplota snížena na 175°C a zapnuty minutky
No, uvidíme
No, ničeho nelituji..., bylo to OK
Akorát toho bylo max. 5 porcí a ne 8 - 10 porcí jak stojí v záhlaví, leč možná je to tím, že je to silně žravé, či jsme žraví my sami
Paní casinové se to zdálo dost mastné (použito bylo máslo), ale mně to přišlo tak akorát.
Pekl jsem 55´ a bylo to zlaté, u stěn pekáče a svrchu krásně chrumkavé