Banánová žemlovka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 10 min+pečení 1 pekáček Sladká jídla 42 názorů

Suroviny

5 rohlíků nebo bílého toustového chleba
2 smetany 30%,
5 vajec
80 g moučkového cukru
špetka soli
1 vanilkový cukr
100 g rozinek
rum (na namočení rozinek)
5 banánů
máslo na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymažeme máslem a naskládáme na něj nakrájené rohlíky, které pokapeme rumem z rozinek. Na ně poklademe banány promíchané s rozinkami. Rozšleháme 4 žloutky a jedno celé vejce s polovinou cukru, špetkou soli a jednoho vanilkového cukru. Po vyšlehání do pěny přidáme obě smetany a ještě chvíli šleháme. Tuto směs následně vylejeme na rohlíky a banány a dáme zapéct do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky do hustého sněhu a přidáme do nich zbylý cukr. Po 20 minutách natřeme na předpečenou žemlovku a pečeme ještě 10 minut do zrůžovění sněhu.

Poznámka

Zdroj- denník Právo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 189 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banánová žemlovka

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Hmm vypadá krásně, jdu nakoupit a zkusíme jí udělat :-8 :-)

    Odpovědět

  • v.e.v.e.r.ko, nelze vždy vyhovět všem, samozřejmě ani chutnat všem nemusí.;-)

    Odpovědět

  • v.e.v.e.r.ka v.e.v.e.r.ka

    žemlovku miluju ale s banánem mě hodně zklamala, za sebe nedoporučuju! :-S

    Odpovědět

  • Hani zkus, budu moc ráda;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    To vypadá nádherně:yes::yes: + Určitě vyzkouším:-)

    Odpovědět

  • Mirko, tak to mám fakt velkou radost!! taky jsem dala do bílků trochu citronové šťávy;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Jani, zemlbába byla fakt skvělá :yes::yes: Na banány jsem strouhla trochu citronové kůry a do bílků asi lžíci citronové šťávy. Recept je uložený v oblíbených a určitě budu dělat vícekrát.

    Odpovědět

  • Ivo , pochopila jsem, určitě je to super nápad:-p

    Odpovědět

  • Ivo Ivo(neregistrovaný)

    Banánky, ne babábky pochopitelně :-D :-D

    Odpovědět

  • Ivo Ivo(neregistrovaný)

    Skvělá bomba. :yes: Jen pozor, aby rum v žemlovce v kombinaci s plynovou troubou neproměnil tuto lahůdku v bombu opravdovou. Napadla mne ještě možnost zapéci mezi vrsty babábky v čokoládě, použít do zálivky krém Advocat (vaječný koňak), podávat žemlovku studenou, flambovanou, se zmrzlinou...tenhle výtečný recept opravdu vybízí k experimentování. A co takhle udělat žemlovku Tiramisu? Jdu o tom přemýšlet.

    Odpovědět

  • saman saman

    no koment:yes:

    Odpovědět

  • Lykeli, děkuji a zkus;-)

    Odpovědět

  • Lykeli Lykeli

    Žemlovlu miluji, s banánem jsem ji ještě ale nejedla i tak to musí být vynikající!:) Posílám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Jani nádhera:-O A ty fotky:-* Paráda:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska, brusinky klidně, taky jsem jich pár přidala do rumu, co mi zbyly;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: žemlovka žemlovka recept žemlovka s bananem recept na zemlovku recept žemlovka recepty z banánu jak dlouho pečeme žemlovku recepty žemlovka bananova zemlbaba žemlovka z banánů žemlovka s banány pečeme žemlovku jak se dělá žemlovka bananova vanocka banánová bomba zemlbába banánová žemlovka s jablky a tvarohem jídla z banánů jídlo z banánů recepty-žemlovka

Zapomněl/a jsem heslo