 
		
Chlebové taštičky - Velká Británie
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 934 kJ / 3 808 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 121,30 g | 
| Tuky | 21,05 g | 
| Vláknina | 36,30 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8,06 g | 
| Sůl | 20,00 g | 
| Sacharidy | 765,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku prosejeme na vál, promícháme se solí, uděláme důlek, do něj nasypeme sušené droždí. Přidáme cukr, 1 pintu (něco přes 6 dl) vlažné vody, do důlku přimícháváme okolní mouku a zaděláme těsto. Těsto se musí hodně prohníst. Necháme asi 10 minut odpočinout a pak ho válečkem rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kruhy o průměru asi 18 cm (nejsnáze podle talíře).
	Krok 2: K naplnění použijeme nejrůznější zbytky z lednice, např. parmskou šunku nebo jiné uzeniny (i více druhů), sušená rajčata, zbytky sýra, nebo třeba i pečeného lilku, bylinky, prostě všechno, co by bylo dobré a hlavně to máme rádi. Fantazii se meze nekladou.
	Krok 3: To vše pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme trochou extra panenského olivového oleje, rozdrobíme sýr mozzarellu, strouhaný tvrdý sýr (parmezán), podle chuti zastříkneme bylinkovým octem a promícháme.
	Krok 4: Doprostřed každé placky dáme vrchovatou lžíci náplně, těsto přehneme napůl, okraj hodně přimáčkneme a kousek po kousku ozdobně přehýbáme (otáčíme nahoru) a pevně přimačkáváme, aby se těsto spojilo, poslední kousek silně přimáčkneme, aby náplň nevytekla.
	Krok 5: Dáme na plech posypaný moukou a pečeme dozlatova asi 20 minut, v troubě předehřáté na 190°C. Podáváme s mísou zeleninového salátu jako oběd nebo večeři, hodí se i jako svačina do práce nebo na výlet.
Zveřejněno 14. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Chlebové taštičky - Velká Británie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMn5
Moje poznámka
					 
				
Chlebové taštičky - Velká Británie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMn5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 35 minutami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 31 minutami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 1 hodinou
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 3 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 4 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 4 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 4 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 4 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 5 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 5 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							ocet
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (8)
Párkrát už jsem něco hodně podobného dělala z obyč kynutého těsta, pokud se podaří dobře sestavit a dochutit náplň tak je to fakt hodně dobré, obvyklejší je asi z listového, ale z toho kynutého je to jiné...a lepší....