Chlebové taštičky - Velká Británie

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Slané pečivo 8 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg hladké mouky
20 g soli
3 sáčky sušeného droždí
30 g cukru
asi 6 dl vody (přesněji 1 pintu)
dobroty z lednice (parmská šunka, sušená rajčata, zbytky sýrů, zbytky dušené či pečené zeleniny, bylinky, mozzarella, strouhaný parmezán, prostě vše, co máte rádi a trochu vám toho zbylo)
olivový olej
střik bylinkového octa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, promícháme se solí, uděláme důlek, do něj nasypeme sušené droždí. Přidáme cukr, 1 pintu (něco přes 6 dl) vlažné vody, do důlku přimícháváme okolní mouku a zaděláme těsto. Těsto se musí hodně prohníst. Necháme asi 10 minut odpočinout a pak ho válečkem rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kruhy o průměru asi 18 cm (nejsnáze podle talíře).

  2. K naplnění použijeme nejrůznější zbytky z lednice, např. parmskou šunku nebo jiné uzeniny (i více druhů), sušená rajčata, zbytky sýra, nebo třeba i pečeného lilku, bylinky, prostě všechno, co by bylo dobré a hlavně to máme rádi. Fantazii se meze nekladou.

  3. To vše pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme trochou extra panenského olivového oleje, rozdrobíme sýr mozzarellu, strouhaný tvrdý sýr (parmezán), podle chuti zastříkneme bylinkovým octem a promícháme.

  4. Doprostřed každé placky dáme vrchovatou lžíci náplně, těsto přehneme napůl, okraj hodně přimáčkneme a kousek po kousku ozdobně přehýbáme (otáčíme nahoru) a pevně přimačkáváme, aby se těsto spojilo, poslední kousek silně přimáčkneme, aby náplň nevytekla.

  5. Dáme na plech posypaný moukou a pečeme dozlatova asi 20 minut, v troubě předehřáté na 190°C. Podáváme s mísou zeleninového salátu jako oběd nebo večeři, hodí se i jako svačina do práce nebo na výlet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Chlebové taštičky - Velká Británie

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: Evičko, klidně dej dva sáčky sušeného droždí, ;-) jsou tuším sedmigramové, já kupuju větší balení (které ale sama nestihnu spotřebovat, dělíme se o ně v rodině) a dávám tři lžičky. Kolik je to gramů ale nevím. A ty tři pytlíky v receptu - no ani mně to nenapadlo zkoumat,;-):-8 - tři lžičky, tři pytlíčky... Ale jak to tak vidím po tvé otazce, oni můžou mít Angláni i jiný objem sáčků, konec konců oni vlastně neváží na gramy, :-O;-) neměří na metry a centimetry...:-D:-D Dík za otázku a zdravím! :-) Máš dobré otázky.;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jsi si úplně jistá těmi třemi pytlíčky droždí na kilo mouky??? Přijde mi to moc....dva bych dala....
    Párkrát už jsem něco hodně podobného dělala z obyč kynutého těsta, pokud se podaří dobře sestavit a dochutit náplň tak je to fakt hodně dobré, obvyklejší je asi z listového, ale z toho kynutého je to jiné...a lepší....

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    hosta:: Jestli to zkusíš upéct, tak budu moc ráda a jestli ti to bude chutnat, tak budu šťastná.;-):-D Držím sama sobě palce, aby ti chutnalo. :-8 A s tím focením, mám jen mobil, a navíc to z něj k receptu neumím "nasoukat". :-( Musím počkat, až přijede vnučka, ta mi to vysvětlí "polopatě". Ale bydlí dost daleko, tak musím být trpělivá. Už jsem zkusila některá jídla nafotit, tak snad časem... Zdravím!:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    MamlajdaD: Aha, to je zajímavé... Asi to zkusím :-D. Předpokládám, že to v troubě trošku povyskočí;-) - škoda, že nefotíte.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    hosta: Ne, těsto se nechává jen chvíli odpočinout. Ale i u nás jsou recepty s droždím, kde se těsto nenechává kynout ;-) (mám na mysli některé koláčky atd,). Takže ani před naplněním, ani potom:-8. U chlebového těsta je to ale fakt nezvyklé, že? Já je dělám dost malé, napsala jsem do receptu podle překladu do češtiny vykrojit podle talíře, ale já vykrajuji podle většího podšálkového talířku a nikdy mi těsto neprasklo. Díky za komentář:-) a přeji hezký den!:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Těsto se nenechává kynout? Ani naplněné?

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    mika59: děkuji za komentář,:-) recept je už dost starý a ani nevím, odkud ho mám. Nejspíš z nějakého časopisu;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Zajímavé..:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo