Chlebové taštičky - Velká Británie
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 934 kJ / 3 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,30 g |
| Tuky | 21,05 g |
| Vláknina | 36,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8,06 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 765,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme na vál, promícháme se solí, uděláme důlek, do něj nasypeme sušené droždí. Přidáme cukr, 1 pintu (něco přes 6 dl) vlažné vody, do důlku přimícháváme okolní mouku a zaděláme těsto. Těsto se musí hodně prohníst. Necháme asi 10 minut odpočinout a pak ho válečkem rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kruhy o průměru asi 18 cm (nejsnáze podle talíře).
Krok 2: K naplnění použijeme nejrůznější zbytky z lednice, např. parmskou šunku nebo jiné uzeniny (i více druhů), sušená rajčata, zbytky sýra, nebo třeba i pečeného lilku, bylinky, prostě všechno, co by bylo dobré a hlavně to máme rádi. Fantazii se meze nekladou.
Krok 3: To vše pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme trochou extra panenského olivového oleje, rozdrobíme sýr mozzarellu, strouhaný tvrdý sýr (parmezán), podle chuti zastříkneme bylinkovým octem a promícháme.
Krok 4: Doprostřed každé placky dáme vrchovatou lžíci náplně, těsto přehneme napůl, okraj hodně přimáčkneme a kousek po kousku ozdobně přehýbáme (otáčíme nahoru) a pevně přimačkáváme, aby se těsto spojilo, poslední kousek silně přimáčkneme, aby náplň nevytekla.
Krok 5: Dáme na plech posypaný moukou a pečeme dozlatova asi 20 minut, v troubě předehřáté na 190°C. Podáváme s mísou zeleninového salátu jako oběd nebo večeři, hodí se i jako svačina do práce nebo na výlet.
Zveřejněno 14. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové taštičky - Velká Británie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMn5
Moje poznámka
Chlebové taštičky - Velká Británie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZMn5
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 12 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí sušené,
cukr,
voda,
olej olivový,
ocet
Komentáře (8)
Párkrát už jsem něco hodně podobného dělala z obyč kynutého těsta, pokud se podaří dobře sestavit a dochutit náplň tak je to fakt hodně dobré, obvyklejší je asi z listového, ale z toho kynutého je to jiné...a lepší....