Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukínová pomazánka - recept manželů herečky Jany Štěpánkové a režizéra Jaroslava Dudka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie114 kJ /
27 kcal
Bílkoviny1,20 g
Tuky0,15 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přerostlé cukíny oloupeme, vydlabeme, nastrouháme, dáme do kastrolu a vydusíme vodu. Potom dáme na síto a ještě zbytek vody vymačkáme. Krok 2: Pak přidáme olivový olej, pepř, sůl, vinný ocet a velké množství rozetřeného česneku (asi dvě celé paličky). Vše zamícháme, podle chuti ještě přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a osolíme. Krok 3: Mažeme na chleba s máslem nebo dáváme k masu. Pozor, musí to jíst celá rodina!

Zveřejněno 9. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Je to pomazánka hlavně pro milovníky česneku a dochutit si ji musí každý podle svého vkusu a chuti. Na tence máslem namazaném krajíci nebo i na vece) je moc dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukínová pomazánka - recept manželů herečky Jany Štěpánkové a režizéra Jaroslava Dudka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3jD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g3jD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

tejaja (moderátorka): Terezko, děkuji!:-K:-K:-K

MamlajdaD: Skutočne mi pomazánka chutila, je výborná. :yes: Určite som nerobila posledný raz.;-)

tejaja (moderátorka): :yes::-D:yes::-D:yes: Terezko, mám velkou radost, že se ti receptík hodil, a ještě větší, že ti to chutnalo! Já ti moc za vyzkoušení děkuji, :-8 nejméně na tísíckrát! :yes::-D Vím, že používáš jen mladé cukety, ale já jsem nechala taxt autentický, víš, představuji si, že ti dva slavní manželé měli zahrádku někde u chalupy a jezdili tam jen občas, tak holt měli cukety přerostlé. Ale komu se to také stane, a přerostou, tak si alespoň bude vědět rady!;-):-8 Ty fotky jsou moc zdařilé, hezky jsi je vyparádila tím křepelčím vajíčkem, rajčátkem atd.! Moc se mi líbí! <3 :-K :yes: Děkuji ti ještě znova za vyzkoušení a moc a moc tísíckrát za ty krásné fotky!:yes:<3:-D Zdravím a přeji hodně zdaru!:-K:-K

Výborná pomazánka, prišla mi práve vhod. :-) Akurát sa žiadna prerastená cuketa nekonala, nevidím dôvod nechať prezrievať zeleninu. Tým pádom som potrebovala kratúčko podusiť, žiadna tekutina s minerálmi a vitamínmi sa nevylievala. ;-)Ozdobila som si chlebík prepeličím vajíčkom a bolo to fakt super. Díky za recept.:yes:;-)

Suroviny:
cuketa, olej olivový, pepř, ocet vinný, česnek

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu