Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"

Danca Kuchařka: Danca

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 72 názorů

Suroviny

Odpalované těsto:
250 ml vody
špetka soli
80 g másla nebo oleje
200 g hladké mouky
4-5 vajec
1.náplň:
1 karamelový pudink
400 ml mléka
1,5 lžíce cukru
2.náplň:
200 ml smetany ke šlehání
1,5 lžíce cukru
1 lžíce instantní kávy (prášku)
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše spojí.

  2. Na mírnějším ohni těsto "odpalujeme", dokud se nespojí v jakoby "knedlík". V té chvíli sporák vypneme, těsto přemístíme do šlehací misky a necháme prochladnout.

  3. Do vlažného těsta postupně vmícháme vejce,každé před přidáním dalšího pořádně zapracujeme. Množství vajec nelze jednoznačně určit, záleží na jejich velikosti, důležité je, aby těsto nebylo ani příliš husté, ale aby se ani neroztékalo. Zkrátka "tak akorát":-). Výsledkem by měla být hmota pěkně hladká a lesklá.

  4. Pokud se nám toto podařilo, naplníme těstem sáček s řezanou trubičkou a na pečící papír tvoříme trojhránky (viz.foto). Vložíme do trouby rozpálené na 220°C a pečeme 5-7 minut. Poté teplotu zmírníme na 150°C a dopékáme do zlatova. Během pečení troubu v žádném případě neotevíráme!!!

  5. Upečené trojhránky necháme mírně vychladnout a pak je podélně rozřízneme.

  6. Na první náplň uvaříme klasickým způsobem pudink, vlažný dáme opět do pytlíku a naplníme spodní díl zákusků.

  7. Druhou náplň připravíme ušleháním šlehačky s cukrem a kávou a stejným způsobem nastříkáme na náplň č.1 Přiklopíme vrchní částí a dozdobíme čokoládovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 601 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Odpalované trojhránky "Káva s karamelem"

  • Dajda Dajda

    Danca: Taky to tak rozhodně nebylo myšleno, spíše ve smyslu sto lidí, sto chutí! :-p

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Dajda: ok, nebrala jsem to jako útok;-):-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Danca: Mě právě ten pudink připadal takový tužší. Není to nic proti Vašemu receptu, spíše bych řekla, že jsem zvyklá na něco jiného (i těsto dělám v trochu jiných poměrech), a tak mě inovace chuťově příliš nezaujala. Je to samozřejmě o chutích a o zvycích, o ničem jiném. :-))

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Je to možné, že jsem přehnala, ale dala jsem přesně podle receptu, a to 1 lžíci instantní kávy, jak máte uvedeno. ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Dajda: tenhle moučník je tak trochu na způsob větrníků, tedy se šlehačkou, ale nic nebrání použít jinou oblíbenou náplň ;-)My máme rádi tuto kombinaci, protože to je krásně lehoučké

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Lenika: záleží na chuti každého...ale podle fotky jste to s kávou přehnala, já tu šlehačku nemívám tak tmavou;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lenika: Musím se k Vám přidat. Recept mě nalákal už před delší dobou, vypadal opravdu báječně. Chuťově však nebyl výsledný moučník nic moc. Myslím, že to způsobila náplň - příště bych dala raději přednost lehkému máslovému krému, hodně nastavenému pudinkem, ale přece jen máslovému, a bez šlehačky. ;-)

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Musím říct, že tyhle trojhránky nám nechutnaly. Zdálo se mi i, že káva je tam dost výrazná a přebíjí chuť všeho ostatního. :-//

    Odpovědět

  • langoska32 langoska32

    Nedá mi to, abych se neozvala. Myslím, že pro holky co nemají zkušenosti s pečením, by bylo fér napsat: Těsto stříkejte na 2 vrstvy a po upečení prořízněte. A nebo tak, jak máte vyfocený finál: upečené trojhránky plníme krémem a vždy 2 slepíme k sobě. Vypadají luxusně, ale pokud stříkáte na 1 vrstvu, nikdy nemohou vypadat proříznuté tak jak, jak máte nafoceno. ;-(

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Určitě vyzkouším, zítra dorazí dcera s vnukem, tak se předvedu:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Dodatečně bodík a pochvala :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Děvčata, moc děkuji:-K. Jsem strašně ráda, že vám chutná a jak říkám: tvar neřešte, není nikde psáno, že to musí být zrovna trojhránek, záleží na tom chuťovém požitku, a ten vám všem podle reakcí vyšel dokonale:-!;-):-K:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadají luxusně, příležitostně zkusím ;-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Dělala jsem opět,ale fotku určitě nedám.Je to děs.Vyšlo mi všechno,jen né trojhránky.Jinak chutově bašta velká.A to jsem je dělala po třetí.Jsem prostě asi levá.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Pro velký úspěch jsem zopakovala,ovšem na foto to není:-//obdiv k tvé zručnosti:yes:jsou velice dobré,ale ten tvar mám ouvej,tak snad příště.

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: trojhránky z odpalovaného těsta věnečky z odpalovaného těsta z oleje zákusky z odpalovaného těsta karamelové trojhránky moučníky z odpalovaného těsta karamelový dort z odpalovaného těsta moučník z odpalovaného těsta top moučnik s karamelem odpalované těsto z oleje žrací papír zákusek z odpalovaného těsta odpalované těsto-chyby náplně do odpalovaného těsta zákusek mlsná huba trojhránky odpalované těsto odpalované moučníky tvary z odpalovaného těsta odpalované zákusky káva s pudinkem moucniky z odpalovaneho testa

Zapomněl/a jsem heslo