Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 552 kJ / 3 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 104,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 816,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.
Krok 2: Přidáme krupicový cukr a kyselinu citronovou, zamícháme, aby se cukr rozpustil a nalijeme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a dáme na 15 minut dnem vzhůru. Pak otočíme a necháme vychladnout. Otáčíme kvůli tomu, aby neztuhla marmeláda, takhle sjede pěkně dolu.
Zveřejněno 17. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z rakytníku/goji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKjM
Moje poznámka
Marmeláda z rakytníku/goji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YKjM
Nejnovější recepty
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 13 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 20 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
toprecepty.cz před 42 minutami
Pavliny halušky
terundela před 1 hodinou
Hrnková bábovka
lunav1 před 4 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 14 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 15 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 17 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 17 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 18 hodinami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 18 hodinami
Tématické fráze:
jak vylisovat rakytník,
prosim o recept na z rakytníku,
marmeláda z goji
Suroviny:
goja,
cukr krupice,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (7)
Díky. Myslela jsem si, že to tak je. Mám hodně rakytníku, tak vyzkouším
Jj, máte pravdu
***
1 želírovací cukr 4:1 znamená že na 200 g krupicového cukru se použije 800 g goji (rakytníku) tedy šťávy (jak stojí v postupu)
Ááá nééébo 800g plodů, ale budete z toho mít džem, si myslím
Z receptu to není jasné, ale myslím, že se jedná o šťávu, že?