Marmeláda z rakytníku/goji

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 45 minut Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

800 g goji (rakytníku)
200 g krupicového cukru
1 želírovací cukr 4:1
1 lžíce kyseliny citronové
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.

  2. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citronovou, zamícháme, aby se cukr rozpustil a nalijeme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a dáme na 15 minut dnem vzhůru. Pak otočíme a necháme vychladnout. Otáčíme kvůli tomu, aby neztuhla marmeláda, takhle sjede pěkně dolu.

Poznámka

Musíme bez přestání míchat, dokud máme marmeládu na plotýnce, jinak by se přichytila na dně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeláda z rakytníku/goji

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Hambro: Já už mám rakytník zpracovaný, většinu mám medicínu, teď sklízím hodně goju, tak jsem otrhala rakytník co jsem nechala na zobání, ale neodšťavňovala jsem to na mašince, ale rozmixovala a přecedila přes cedník. Protože už nesuším slupky a zrníčka, není sluníčko. Goju mixuju.:-K

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Jaromira18:
    Díky. Myslela jsem si, že to tak je. Mám hodně rakytníku, tak vyzkouším :-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    casino: Vážím šťávu, cukr dávám, když to někomu dám, pro sebe nepřidávám, nemám ráda sladké. Dávám si ji do jogurtu.:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autorka receptu)

    Hambro: Já vážím vylisovanou šťávu.

    Odpovědět

  • casino casino

    Hambro:
    Jj, máte pravdu;-)
    ***
    1 želírovací cukr 4:1 znamená že na 200 g krupicového cukru se použije 800 g goji (rakytníku) tedy šťávy (jak stojí v postupu)
    Ááá nééébo 800g plodů, ale budete z toho mít džem, si myslím :-)

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Prosím, mám dotaz. Mám vylisovat 800 g rakytníku nebo té vylisované šťávy má být 800 g?
    Z receptu to není jasné, ale myslím, že se jedná o šťávu, že? ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo