Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 830 kJ / 676 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,37 g |
| Tuky | 24,53 g |
| Vláknina | 20,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 79,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a smetanu.
Krok 2: Uvařené brambory co nejteplejší oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme ke kapustičkám a vše zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a necháme při pokojové teplotě téměř vychladnout. Pokud chceme podávat teplejší, musíme salát přihřát.
Krok 3: Na ozdobu použijeme zakysanou smetanu a uzenou slaninu, pokrájenou na silnější proužky a vyškvařenou na pánvi do křupava. Můžeme podávat i jako přílohu k uzenému masu nebo třeba kuřecím přírodním steakům. Je to velice chutné.
Zveřejněno 11. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý kapustičkový salát po horalsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XJOo
Moje poznámka
Teplý kapustičkový salát po horalsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XJOo
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 5 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
jahodp před 32 minutami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 35 minutami
Kilimandžáro
jahodp před 40 minutami
BeBe střecha
jahodp před 42 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 45 minutami
Vídeňské brambory
poirotka před 1 hodinou
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
kapusta růžičková,
smetana zakysaná,
hořčice,
pepř mletý,
vývar hovězí,
slanina uzená
Komentáře (10)
Od tebe luxusni recept a od Terezky krasna fotka. Jste obe sikulky