Teplý kapustičkový salát po horalsku

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

4 větší brambory uvařené ve slupce
400 g růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě
150 ml zakysané smetany
1 lžíce hořčice
špetka soli + hrubě mletý pepř
1 šálek hovězího vývaru
silnější plátek uzené slaniny
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a smetanu.

  2. Uvařené brambory co nejteplejší oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme ke kapustičkám a vše zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a necháme při pokojové teplotě téměř vychladnout. Pokud chceme podávat teplejší, musíme salát přihřát.

  3. Na ozdobu použijeme zakysanou smetanu a uzenou slaninu, pokrájenou na silnější proužky a vyškvařenou na pánvi do křupava. Můžeme podávat i jako přílohu k uzenému masu nebo třeba kuřecím přírodním steakům. Je to velice chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý kapustičkový salát po horalsku

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    bohynovka: Ďakujem. :-K Ale je to vďaka šikovne jednoduchým receptom od Aničky,ktoré nie sú prešpekulované a prekombinované a preto sa mi páčia. ;-):-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    bohynovka: Moc děkuji za pěkný komentář!;-):-D<3 Zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    tejaja (moderátorka): No použila jsi to na pravém místě, a mně se to moc zalíbilo! :-D:-D:-K Díky! ;-):-8 A posílám ještě jeden pozdrav!;-):-8:-D:-K:-K

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    MamlajdaD: Jj, Terezka to nafotila velmi jedle. Uplne se mi sbihaji sliny, ja mam kapusticky rada a se smetanou, vyvarem a krupavou slaninkou nebudou mit chybu.
    Od tebe luxusni recept a od Terezky krasna fotka. Jste obe sikulky:-K.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Pojem "malá smradlavá zelíčka" nie je z mojej hlavy. :-D:-D:-D Kedysi, keď ešte bola dcéra malá,. išiel seriál rozprávok o malom zajačikovi, ktorému mamka-zajačica varila ružičkový kel. A malý zajačik ich nazýval malými smradlavými zelíčkami, tým sa každý diel končil. Bohužiaľ, nepamätám sa na názov rozprávok. Ale v našej rodine sa ten názov udomácnil a inak ich nevoláme desaťročia. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    bohynovka: Díky za komentář! Tak ať ti ta "malá smaradlavá zelíčka" chutnají, tejaja je nafotila suprově, viď?! Zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    tejaja (moderátorka): Terezko, už dlouho jsem se tak nezasmála, jako teď tomu tvému přirovnání!:-D:-D:-D:-D:yes: To je tedy originální! ;-):-8:-D<3 Malá smradlavá zelíčka! <3;-):-D:-K Já kapustičky miluji, ale už jim od teď jinak říkat nebudu!!! Moc děkuji za vyzkoušení receptu i za ty překrásné a náramně jedlé fotky! :-K;-):-Q<3:-K Mám z nich radost, jako vždycky, opravdu děkuji! Páni, já se nemůžu přestat smát! Ten tvůj komentář je snad ještě lepší! ;-):-8:-D:-D:yes: No hlavně, že ti to chutnalo, to jsem ráda! :-!:-8 Moc zdravím!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    A to se mi libi moc! Ja si to dam jako teply samostatny pokrm a budu naprosto spokojena.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    "Malá smradlavá zelíčka" nie sú moja najobľúbenejšia zelenina, ale v takejto podobe mi chutili. :yes::-Q Díky za recept. Šalát je ozaj chutný, len nabudúce vynechám vývar a dám len čistú smotanu. ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo