Suroviny
Porce: 1 velká porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,42 g |
Tuky | 64,40 g |
Vláknina | 11,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 169,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem. Až je tekuté, tak je smícháme s moukou, olejem, vodou a solí a vypracujeme těsto.
Krok 2: Pokud těsto nedrží, tak přidejte ještě 1-2 lžíce vody. Necháme asi 15 minut odpočinout.
Krok 3: Mezitím připravíme náplň: dvě lžičky rajského protlaku, dostatek kečupu, špetka soli, dvě špetky pepře. Přidáme hodně oregana, poloviční porci bazalky, čtvrtku česneku.
Krok 4: Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a oba vyválíme na vále na dvě co nejtenčí placky. Těsto se trochu smrskává, tak ho otáčím, ale nespěchám. Poté placky překryjeme přes sebe a spojíme. Pokud je placka ještě příliš malá, tak ji ještě trochu rozválíme. Po upečení bude mít placka tloušťku 9-10 mm.
Krok 5: Placku potřeme náplní. Nakrájíme žampióny a pokryjeme placku. Rajčata cherry a olivy nakrájíme na polovinu a dekorujeme.
Krok 6: Dáme do vyhřáté trouby péct na 180°C na 21 minut (během té doby troubu neotvírejte). Pokud chcete přidat sýr, tak vyndejte plech po 18 minutách. Vypněte troubu. Na struhadle s velkými oky nastrouhám sýr mozarella, posypu a nechám 4 minuty dopéct.
Zveřejněno 2. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kEXr
Moje poznámka
Jednoduchá pizza žampionová tenká, košer
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kEXr
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Špenátová polévka
brtna před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 4 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 5 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 6 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 7 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 7 hodinami
Tématické fráze:
náplň žampiónová pizza,
recepty na žampionovou pizzu
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr,
olej,
voda,
sůl,
žampióny,
olivy černé,
olivy zelené,
rajče,
protlak,
kečup sladký,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř,
sýr mozzarella,
česnek
Komentáře (14)
NÁVOD K OBSLUZE".
Soubor obsahuje tyto recepty:
* Základní těsto na pizzu: používá 300g mouky a 25g kvasnic
TRADIČNÍ PIZZY:
* Margherita (mozzarella a rajčata)
* Capricciosa (houby, artyčok a olivy)
* Al prosciutto e funghi (šunka a houby)
* Al gorgonzola e salsiccia (gorgonzola a italská klobása)
* Alla marinara (přímořská)
* Ai funghi (houby)
* Ai carciofi e prosiutto crudo (artyčok a parmská šunka)
* Quattro staggioni (Čtvero ročních období)
REGIONÁLNÍ PIZZY
* Napoletana (neapolská)
* Piadina romagnola (Romagna)
* Pugliese (Puglia)
* Romana (římská)
* Siciliana (sicilská)
Doufám, že vás tyto pizzy inspirují.
Dneska jsem nahrával fotku, ale nevím proč ji nevidím, jestli to prochází nějakým schvalováním nebo jsem to neodeslal...
Ale že pizza tloušťky 9 mm těsta po pečení 21 minut na 180 st chutná jako z pizzerie...já to snad vyzkouším...
( Bílé talíře bez dekoru mají něco do sebe, tady jsem chvíli bádala, co tam dělá ten citron
Přidal jsem novou fotku. Pizza byla opět prvotřídní. Líbí se mi jak se to těsto ohýbá, ale zároveň chutná jako oplatka.
Zajímavé