Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na sádle s povidlovým zelím

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie565 kJ /
135 kcal
Bílkoviny2,19 g
Tuky0,39 g
Vláknina7,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45-50 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Před koncem pečení víko odkryjeme, zesílíme teplotu a dopečeme dozlatova. Krok 2: Na zelí nakrájíme cibuli nadrobno a na kousku sádla ji orestujeme dozlatova. Přilijeme zelí i s nálevem, vmícháme brambor nastrouhaný najemno a vaříme doměkka. Sterilované bývá měkké, tak stačí krátce. Vmícháme povidla, začneme jednou lžíci a podle chuti přidáváme. Krok 3: Nakonec zelí dochutíme solí nebo cukrem a octem. Podle toho jestli máme rádi sladší nebo kyselejší. Povidla chuť zelí zvýrazní. Zelí podáváme s upečenými stehny a knedlíky bramborovými nebo houskovými.

Zveřejněno 9. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN8k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN8k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dostala jsem se k tomuto vynikajícímu kuřeti až dnes. Udělala jsem malou kulišárnu, měla jsem zbyteček kachního sádla, takže to šlo pod kuře a pak jsem udělala k tomu jemné přílohové lokše, omaštěné zbytečkem sádla a máslem ! Pekla jsem velmi pomalu, aby to provonělo tím sádlem. Výborné !

mika59: Dnes jsem pekla bažanta, manžel změnil jídelní lísteček!:-D

Veronika.Hrozna: To je opravdu třeba vyzkoušet ,,to se nedá popsat, ale kuře má jinou chuť, než sypané grilovacím kořením ..tady opavdu jen sádlo, kousek chleba, sůl a kmín..,max špetka majoránky..:-K

mika59: Tahám stehna z mrazáku! Mám domácí kuřátka! Díky Bohu za ně!<3

Veronika.Hrozna: Položit chleba, sádlo a maso, podlít a přikrýt..;-) Je to jedno, chleba je kousek a rozpeče se..;-)

mika59: Ten chleba dát pod to stehno nebo vedle , aby se nepromočil , nebo radši nedat vodu vůbec? To sádlo dát na chleba taky? Trošku tápu v receptu.

mika59: Aha, díky, někdy vyzkouším :yes:

zizala: Chleba v kombinaci se sádlem a kmínem udělá to, že kuře, už když se peče vůní připomíná husu, a pak lehce i chutí. Chleba ten se rozpeče a u nás se sní první. Má výbornou chuť. Nejlepší je patka..:-);-)

Eja57: Děkuji je to změna...:-K:-K

Mě zaujal ten chleba. Proč tam je a co s ním potom? Zase něco nového, co neznám :-)

Ta povidla:yes: Zahušťuji červené zelí taky trochou nastrouhané brambory, přidávám ještě trochu nastrouhaného jablka a brusinkovou ( v nouzi rybízovou) marmeládu...Ale ta povidla:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuře na sádle, kuřecí stehna sádlo, pečený chléb na sádle

Suroviny:
stehno kuřecí, sádlo, chléb, sůl, kmín celý, zelí sterilované červené, cibule, brambory, povidla švestková, sádlo, sůl, pepř, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu