Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 429 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,36 g |
Tuky | 0,52 g |
Vláknina | 5,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak.
Krok 2: Po chvilce vsypeme rýži, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu, promícháme a přikryté dáme do vyhřáté trouby na 200 st.
Krok 3: Pečeme 25-30 minut. Průběžně promícháváme a dle potřeby dolijeme vývar. Před koncem vsypeme hrášek a lehce vmícháme tuňáka. Dobře prohřejeme a můžeme podávat.
Zveřejněno 22. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džuveč s tuňákem podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1RPm
Moje poznámka
Džuveč s tuňákem podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1RPm
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 41 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na džuveč,
dzuvec s ryzi a tunakem
Suroviny:
tuňák v konzervě,
rýže,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
protlak rajčatový,
hrášek,
paprika sušená sladká,
vývar,
sůl,
pepř
Komentáře (12)
Eja57 : ne,ne, jsou to větší kousky , strašně dobré, kupuji v Tamda Food a můžu doporučit
A zrovna konzerva tuňáka nebo třeba fazolí je jistota, že se dá vykouzlit za chvíli moc dobré jídlo...
Ještě jednou se omlouvám, velmi
Tohle stejně jako Pucmelounovy "Naše oblíbené fazole" já ( a určitě nejsem sama) občas dělám v různých variacích ale nenapadlo by mne to sem dát jako recept....
Přitom je to rychlé, nutričně naprosto v pořádku a ještě při dobrém ochucení je to moc dobré
Minulý víkend mi zbyly přílohy - trocha rýže, trocha brambor, prskla jsem to na pánev s trochou oleje, lehce opekla, přidala kousky tuňáka ve vlastní šťávě, papriku na proužky, rajčatový protlak ( používám Mutti v tubě), dochutila solí a pepřem, na poslední minutu trochu hrášku z konzervy, na talíři posypala natí z cibulky a troškou nasekané chili papričky a bylo hotovo - cca 7 minut, jsem rychlejší než Jamie Oliver