Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džuveč s tuňákem podomácku

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie429 kJ /
103 kcal
Bílkoviny4,36 g
Tuky0,52 g
Vláknina5,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slijeme olej z tuňáka a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak. Krok 2: Po chvilce vsypeme rýži, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu, promícháme a přikryté dáme do vyhřáté trouby na 200 st. Krok 3: Pečeme 25-30 minut. Průběžně promícháváme a dle potřeby dolijeme vývar. Před koncem vsypeme hrášek a lehce vmícháme tuňáka. Dobře prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 1. 2020

Poznámka autorky mika59

Hmotnost surovin je orientační, tuňáka i zeleniny může být více.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1RPm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1RPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zdenka.s: dík za tip :yes:

mika59: radši vydržím do nákupního dne :-K
Eja57 : ne,ne, jsou to větší kousky , strašně dobré, kupuji v Tamda Food a můžu doporučit :yes:

Eja57: Taky už něco pamatuju..:-D

zdenka.s: Proč ne..taky tam příjde protlak. Jen ten v oleji bude možná trochu jiný..myslím takový mastnější, nevím já v tomatě ani neměla.

zdenka.s: je to spíš o kvalitě toho tuňáka, jinak se stejně přidává rajčatový protlak...pokud je to jen taková ta drť a ne kousky, tak nebrat....

mika59: jéééé, taky pamatuješ? to bylo moc dobré....ale už je to dávno....džuveč v konzervě....

mika59 : Ježíš , to vypadá hodně chutně :yes: mám všechno kromě tuňáka :-) vlastně, mám v tomatě , to by asi nebylo ono :-?

Eja57: Vůbec se nemusíš omlouvat, pro někoho možná inspirace. Jídlo z jednoho hrnce. Vzpomněla jsem si jak se to prodávalo v konzervě a bylo to výborné.. Takže tohle je po mém.

mika59: promiň, recept se mi moc líbí...tím " co máme doma" rozhodně nemyslím zbytky ( jsem to asi "vyzdobila";-( tím svým "receptem" ), ale takové ty moc dobré rychlovky z toho "co máme doma", žádná haute cuisine...
A zrovna konzerva tuňáka nebo třeba fazolí je jistota, že se dá vykouzlit za chvíli moc dobré jídlo...
Ještě jednou se omlouvám, velmi ;-(....:-K

Eja57: Evi ale to není z "toho co máme doma" to bylo cílené, jen jsem napsala podomácku, protože zase se někdo najde, že to není originál.. Nevím příjde ti to ze zbytků nebo z toho co máme doma?

Možná by stálo za to vytvořit novou kategorii - něco jako "rychlovky z toho co máme doma"...
Tohle stejně jako Pucmelounovy "Naše oblíbené fazole" já ( a určitě nejsem sama) občas dělám v různých variacích ale nenapadlo by mne to sem dát jako recept....
Přitom je to rychlé, nutričně naprosto v pořádku a ještě při dobrém ochucení je to moc dobré:yes:

Minulý víkend mi zbyly přílohy - trocha rýže, trocha brambor, prskla jsem to na pánev s trochou oleje, lehce opekla, přidala kousky tuňáka ve vlastní šťávě, papriku na proužky, rajčatový protlak ( používám Mutti v tubě), dochutila solí a pepřem, na poslední minutu trochu hrášku z konzervy, na talíři posypala natí z cibulky a troškou nasekané chili papričky a bylo hotovo - cca 7 minut, jsem rychlejší než Jamie Oliver:-D

Tématické fráze:
recept na džuveč, dzuvec s ryzi a tunakem

Suroviny:
tuňák v konzervě, rýže, cibule, rajče, paprika čerstvá bílá, protlak rajčatový, hrášek, paprika sušená sladká, vývar, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu