Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 135,79 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 349,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Moje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 5 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Mistrova před 51 minutami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 1 hodinou
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 1 hodinou
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 4 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 4 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 4 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 6 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 7 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
džem,
poleva čokoládová
Komentáře (10)
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.