Jarní vaječné pohoštění
Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny a ozdobit pažitkou a kouskem uzeného lososa.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 868 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,48 g |
Tuky | 128,66 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 2,27 g |
Sůl | 5,44 g |
Sacharidy | 14,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo tak, že je vkládáme do studené vody, kterou rychle přivedeme k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítáme 8-9 minut.
Krok 2: Jakmile jsou vejce uvařená, vodu slijeme a rychle je zchladíme ve studené vodě, kterou párkrát vyměníme.
Krok 3: Poté je oloupeme a opláchneme krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.
Krok 4: Vychladlá vejce překrojíme podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.
Krok 5: Ke žloutkům přidáme všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našleháme do pěny. Dochutíme a naplníme zdobičku.
Krok 6: Do každé půlky vejce nastříkáme krém, posypeme pažitkou a ozdobíme kouskem lososa.
Zveřejněno 17. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Moje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
sýr,
sýr smetanový,
máslo,
majonéza,
losos,
pažitka,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře (34)
recept se mi libi
Provizi ráda oželím, těší mne že jsem, byť neplánovaně, třeba pomohla dobré věci
No, také mi to na obrázku přišlo jako porculán...